Loading Events
  • This event has passed.

Van 26 juni tot 26 september is het historische Loodswezengebouw, tussen de Schelde en het MAS, de uitvalsbasis van het 2e AntwerpPhoto Festival.

Wat is er te beleven? Ontdek hieronder wat er leeft in fotografie vandaag en kies uit een uitgebreid programma in een coronaveilig kader. Reserveer via deze link je ticket en het tijdslot voor je bezoek.

Jimmy Kets
Als persfotograaf voor De Standaard maakt Jimmy Kets indringende beeldverhalen in binnen- en buitenland. Krachtige foto’s doen je slikken, doen je je ogen opentrekken, doen je glimlachen. Laat je raken in deze overzichtstentoonstelling, door Kets zelf samengesteld. Meer info…

Iconobelge III
Met de tentoonstelling Iconobelge zet AntwerpPhoto de Belgische fotografie bij elke editie van het festival in een nieuw licht. Kijk het werk van jong, aanstormend talent en gevestigde namen uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië in de ogen. Want voor deze derde editie zijn fascinerende portretfoto’s de rode draad.
Meer info

Erwin Olaf
Erwin Olaf is een van de grootste fotografen van Nederland. Zijn artistiek werk analyseert de samenleving en haar mensen, en gloeit van activisme voor gelijkwaardigheid. Hoe controversieel de beelden uit zijn veertigjarige carrière ook kunnen zijn, ze worden internationaal gelauwerd door musea (van Chili over Rusland tot Zuid-Korea) en klanten wereldwijd (zoals Vogue, Louis Vuitton en het Nederlandse koningshuis).
Meer info

Prix Carmignac
Ook de winnaar van de Prix Carmignac, de grootste Franse prijs voor fotojournalistiek rond mensenrechten, krijgt een eigen tentoonstelling op het AntwerpPhoto Festival. Dit jaar is dat Finbarr O’Reilly, met ‘Congo in Conversation’. In volle coronacrisis gemaakt, samen met Congolese journalisten en fotografen. Meer info

Steve McCurry
In de Waagnatie, de buur van het centrale Loodswezengebouw, kan je naar de retrospectieve ‘The World of Steve McCurry’. Terwijl de fotograaf zelf vertelt, wandel je langs meer dan 200 grote foto’s. Reis zo langs diepgewortelde culturen en conflicten op vijf continenten. Als bezoeker van het AntwerpPhoto Festival krijg je exclusief 15% korting op je ticket voor deze tentoonstelling.
Meer info

Meer (gratis) expo’s tijdens je galeriewandeling
Wandel door de stad langs uiteenlopende (gratis) fototentoonstellingen in kunstgalerieën. Kies de korte of de lange AntwerpPhoto-wandeling (die ook langs het FOMU, hét fotomuseum van Antwerpen, passeert). Of stel je eigen route samen. Laat je verrassen door het decor van de stad en nog meer deugddoende fotografie. Combineer een route langs fotogaleries en het FOMU met een bezoek aan het AntwerpPhoto Festival. Zo maak je er een dag vòl fotografie van, in dé fotostad van Vlaanderen. Wees welkom in het AntwerpPhoto Café (in het Loodswezengebouw) voor een drankje en hapje voor of na je wandeling.
Meer info

Portfolio Reviewing Day (25/6)
Je bent fotograaf of beeldend kunstenaar die met fotografie werkt? Laat je portfolio bekijken en krijg feedback van experts zoals curatoren, uitgevers, fotoredacteurs … Schrijf je in, en in een bezoek van één uur krijg je 4 reviewsessies van 20 min, telkens aan een andere tafel.
Meer info

Dag van de Fotografie
De Internationale Dag van de Fotografie op 19 augustus wordt natuurlijk ook op het AntwerpPhoto Festival gevierd. In 2020 was dat een goed gevulde online dag met fotografietips, een live gesprek, de winnaars van de fotowedstrijd Zicht op Antwerpen … Verwacht je deze zomer opnieuw aan een dag om volop van fotografie te genieten. Meer info 

Afstudeerprojecten van Sint-Lucas Antwerpen
In het Loodswezengebouw zal je tussen de andere tentoonstellingen door ook even blijven staan voor de fotomuur met het werk van de nieuwste lichting fotografen van Sint-Lucas Antwerpen. De afgestudeerde laatstejaars krijgen op het AntwerpPhoto Festival hun eerste kans om werk te tonen aan het grote publiek.

AntwerpPhoto Shop
Deze unieke, tijdelijke bookshop laat je snuisteren tussen de fotoboeken van vooral Belgische fotografen. Je vindt er bovendien een collector’s item: het eerste AntwerpPhoto Portfolio, dit jaar rond het werk van festivalheadliner Jimmy Kets.

Even pauzeren…
Tussen de tentoonstellingsruimtes kan je even pauze nemen in de stijlvolle lounges, met zicht op de Schelde. Of geniet in het AntwerpPhoto Festivalcafé even van een drankje en iets lekkers erbij.

Share This Story, Choose Your Platform!