Loading Events
  • This event has passed.

Galerie Wouter van Leeuwen presenteert: 20 jaar Galerie Wouter van Leeuwen

Galerie Wouter van Leeuwen bestaat twintig jaar. Deze mijlpaal wordt gevierd met een jubileumtentoonstelling in een nieuw, vier keer zo groot pand pal tegenover het oude adres in de Hazenstraat.

Dankzij de toename van het aantal galeries is de Hazenstraat uitgegroeid tot een van de levendigste culturele attracties van de hoofdstad. Galerie Wouter van Leeuwen is de langst in deze straat gevestigde galerie en daarmee een van de aanjagers van de kunstzinnige koers die de straat is ingeslagen.

Al twintig jaar lang onderzoekt Galerie Wouter van Leeuwen het grensvlak tussen autonome en documentaire fotografie: contemporaine fotografie geworteld in klassieke genres als landschap en portret. Het accent op de condition humaine: beelden van individuen met een duidelijke sociale of culturele identiteit, naast de kunstzinnige registratie van het leven en de ongebreidelde menselijke ijver waardoor het (stedelijk) landschap voortdurend aan verandering onderhevig is. Onderwerpen die voor een breed publiek toegankelijk zijn, maar desondanks op artistieke waarden gefundeerd.

Behalve met particuliere en institutionele verzamelaars onderhoudt de galerie goede contacten met Breda Photo, Foam, Fotomuseum Den Haag, Huis Marseille, het Nederlands Fotomuseum, Fotomanifestatie Noorderlicht en het Rijksmuseum. Zowel bij de vorming van hun collecties als bij het samenstellen van tentoonstellingen.

Sinds de oprichting voert Galerie Wouter van Leeuwen een constante, stabiele koers die zijn weerslag vindt in een solide reputatie. Afgaande op het aantal verzoeken om representatie van internationale, toonaangevende fotografen, reikt de uitstekende naam van de galerie tot ver over onze landsgrenzen.

De jubileumtentoonstelling omvat werk van Andrew Bush, Willem Diepraam, Toshio Enomoto, Ron Galella, Gregory Halpern, Gerry Johansson, Raymond Meeks, Asako Narahashi, Pentti Sammallahti, Bryan Schutmaat, Han Singels, Sanlé Sory, Mark Steinmetz en Michael Wolf.

Openingstijden: donderdag tot en met zaterdag van 12 tot 18 uur.

Opening zaterdag 15 oktober van 15 tot 19 uur

 

Share This Story, Choose Your Platform!