Loading Events

Een mooi aantal deelnemers voor de 19de editie van de Prix National Photographie Ouverte! Maar liefst 353 inzendingen dongen naar de gunst van de jury.
Net zoals bij de vorige edities konden de fotografen volledig vrij het onderwerp voor hun werk kiezen. Het ontbreken van richtlij- nen werkt voor sommigen misschien destabiliserend, maar het biedt de meerderheid van de inzenders de kans om hun individu- ele gevoeligheid en motivatie de vrije loop te laten. Het resultaat is dat er bij het jureren – anoniem gepresenteerde – authentieke fotografische benaderingen op basis van een echte visie met el- kaar worden vergeleken, in plaats van benaderingen op basis van een opgelegd thema.

En de jury wil wel degelijk fotografische benaderingen onderscheiden, die nog worden versterkt door de kwaliteit van de in- gezonden foto’s.
De twaalf geselecteerde winnaars zullen deelnemen aan de tentoonstelling die van 1 juni tot 29 september 2024 in het Musée de la Photographie wordt georganiseerd, de prijzen worden bekend- gemaakt bij de opening van de tentoonstelling.

Bij de tentoonstelling zal een boek worden gevoegd met het werk van de twaalf exposanten en dat van andere auteurs die door de jury zijn opgemerkt.

Dit zijn de twaalf winnaars die de eer van de fotorails zullen heb- ben:

Lucas Castel, Annick Donkers, Willy Filz,  Aurélien Goubau, Simen K. Lambrecht
Catherine Lemblé, Kayin Luys, Tom Lyon & Pauline Vanden Neste, Natalie Malisse
Charlotte Mariën, Roxana Pop, Pascal Sgro

beeld aankondiging: Annick Doncker

Share This Story, Choose Your Platform!