Loading Events
  • This event has passed.

De Donkere Kamer nodigt je uit  zijn heel blij je uit te nodigen voor een exclusieve online masterclass met Kadir van Lohuizen waarin hij gaat vertellen over:

➡️ Hoe te werken aan een langetermijnproject en fotografie en video te combineren.
➡️ Kadir zal voorbeelden laten zien van zijn laatste project ‘food for thought’ over de wereldwijde voedselindustrie.
➡️ Hij zal voorbeelden laten zien van hoe zijn werk is verspreid.

Wat kan je verwachten:

Kadir zal jullie meenemen op een inspirerende reis van idee tot uitwerking, waarbij hij zijn unieke perspectieven deelt over het fotograferen en filmen op maatschappelijke issues. Met een focus op zijn eigen werk in verschillende delen van de wereld, zeker ook op zijn laatste werk Food for Thought zal hij inzichten delen over de specifieke setting van de combi foto/video en de do’s en dont’s in de publieke context. Vanuit voorbeelden uit zijn eigen archief beschrijft hij verschillende strategieën om videografie en fotografie samen in te zetten op lange termijn projecten.

Boek je online ticket

Wie is Kadir van Lohuizen?

Kadir van Lohuizen is een Nederlandse fotograaf en filmmaker. Hij heeft onder andere conflicten in Afrika vastgelegd, maar is waarschijnlijk het meest bekend om zijn langlopende projecten over de zeven rivieren van de wereld, de stijging van de zeespiegel, de diamantindustrie, migratie in Amerika, Wasteland, waar hij onderzoek deed naar (wan)beheer van afval in zes megasteden, Arctic, de nieuwe grens en Food for Thought over de wereldwijde voedselindustrie. Kadir heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen in de fotojournalistiek. Hij is medeoprichter van NOOR images.

Wees erbij!

Meld je aan en reserveer je plek voor deze unieke kans om te leren van een bekroonde fotograaf en verhalenverteller. We moedigen je aan om vragen voor Kadir voor te bereiden, want er zal ruimte zijn voor persoonlijke vragen tijdens de Q&A-sessie. Mis deze kans niet om waardevolle inzichten te verkrijgen en je fotografische vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Deze masterclass belooft een verrijkende ervaring te worden voor zowel fotografen als liefhebbers en biedt een exclusieve kans om te leren van één van de meest gewaardeerde fotografen uit de industrie.

Datum: 12 september 2024
Tijd: 20:00 CEST
Duur: 1 uur, een half uur Q&A

Share This Story, Choose Your Platform!