Deze expositie – in twee delen – toont een selectie van foto’s van leden van vijf Amersfoortse fotoclubs: Fotokring Eemland, ZoneV, Fotogroep deeez!, Keistad Fotocollectief en Fotoclub Keistad. De curatoren Diana Bokje en Tom Meerman hebben ieder een gedeelte van de expositie samengesteld.

15 juli t/m 29 augustus: Herhaling expositie 2020
Vanwege het coronabeleid werd deze expositie in december 2020 al na een paar dagen gesloten. Curator Diana Bokje selecteerde 32 prachtige foto’s voor aan de muur. Aanvullend zijn er nog 44 foto’s te zien op een groot beeldscherm.

5 augustus t/m 29 augustus: Wondere Wereld
Voor de nieuwe expositie hebben de bijna 200 leden van de vijf fotoclubs zich uitgedaagd met creativiteit en kunstzinnigheid. Curator en fotograaf Tom Meerman maakt een selectie van dertig á veertig foto’s. Het gaat om foto’s die gecreëerd zijn. Dat kan tijdens het fotograferen, maar ook middels bewerkingsprogramma’s achteraf. Men speelt als het ware met de werkelijkheid waardoor foto’s als kunst gezien kunnen worden. Waardoor er een wondere wereld ontstaat. Het is aan de bezoeker van het Rietveldpaviljoen om te bepalen waar ze naar kijken.

Met deze twee exposities krijgen bezoekers een goed beeld van het talent uit Amersfoort. Ieder weekend is er gelegenheid om kennis te maken met de vijf fotoclubs.

Foto aankondig: Thijs Kupers