De World Press Photo jury heeft de zes genomineerde fotografen bekend gemaakt die kans maken op de World Press Photo of the Year 2020: Mulugeta Ayene, Farouk Batiche en Yasuyoshi Chiba, Tomek Kaczor, Ivor Prickett en Nikita Teryoshin (de eerste twee kolommen in onderstaande beeld). Ze kozen uit 73.996 ingezonden foto’s afkomstig van 4.282 fotografen uit 123 landen. Dit jaar werd er geen enkele Nederlandse fotograaf genomineerd voor de prestigieuze fotowedstrijd WPP.

World Press photo nominees genomineerden

De drie genomineerden voor de World Press Photo Story of the Year zijn Mulugeta Ayene -die ook al voor de hoofdprijs meedingt-, Nicolas Asfouri en Romain Laurendeau.

Ook werden genomineerden in de overige categorieën bekendgemaakt: Contemporary Issues, General News, Environment, Nature, Long-Term Projects, Portraits, Spot News en Sports. Voor de Digital Storytelling Contest werden uit 287 ingezonden producties negen werken genomineerd.

Bekijk het overzicht van foto’s van alle genomineerden via deze link

De winnaars worden 16 april in Amsterdam bekend gemaakt. De winnaar van de World Press Photo of the year ontvangt 10.000 EU aan prijzengeld en een veelvoud aan roem in de tentoonstelling die de wereld over reist en in April in de Nieuwe Kerk in Amsterdam van start gaat.

Webinar – Rogier van ‘t Slot

3 March 2021 @ 20:00 - 21:30 CET