UNSEEN 2019 Photofair Amsterdam

De twee weken geleden failliet verklaarde fotobeurs Unseen wordt voortgezet door Art Rotterdam, Westergas en GalleryViewer.com. De komende editie van Unseen vindt plaats van 18 tot 20 september 2020 in de Gashouder op de Westergas in Amsterdam. Fons Hof, directeur van de belangrijkste Nederlandse beurs voor hedendaagse kunst Art Rotterdam, zal voor de komende editie directeur zijn van Unseen.

Fons Hof: “Op Art Rotterdam, de beurs die vorige week plaats vond, spraken veel galeries hun vertrouwen in ons uit als organisatie om Unseen te gaan voortzetten. Dat vertrouwen was voor ons doorslaggevend om samen met Westergas een bod op de activa uit te brengen. Unseen is een uniek evenement dat veel heeft betekend voor de fotografie in Nederland. Bovendien is het in de loop der jaren tot een ijzersterk merk uitgebouwd. Het zou echt heel erg zonde zijn als dit verloren was gegaan”.

Unseen en Westergas
Ook Duncan Stutterheim, mede-eigenaar van de Westergas, is blij met het behoud van Unseen voor kunst- en cultuurdorp Westergas in het Amsterdamse Westerpark. Stutterheim: “Unseen is al negen jaar één van onze belangrijkste culturele evenementen op Westergas en trekt jaarlijks 25.000 bezoekers. Het is een heel gevarieerd, geïnteresseerd, jong en cultureel publiek. Heel fijn dat we dit voor onze locatie kunnen behouden”.

Belangrijke ingrediënten koesteren
De nieuwe directie is van plan het eigenzinnige karakter van Unseen te beschermen. En wat zeker ook gehandhaafd blijft, is de Unseen Book Market die ieder jaar weer met meer primeurs komt. Fons Hof: “Alle belangrijke ingrediënten die mede het succes van Unseen bepaalden zullen we blijven koesteren;.