Robin de Puy Rabo portrait

Robin de Puy heeft de Rabo Photographic Portrait Prize 2019 gewonnen met een portret van schrijver en dichter Remco Campert. Het is niet de eerste keer dat zij de prijs wint: in 2013 won ze met een portret van collega-fotograaf An-Sofie Kesteleyn.

De jury zegt over de winnende foto van Remco Campert: “Het portret van Camperts gezicht: de blik op oneindig, hij lijkt iets te zien waarnaar wij slechts kunnen gissen. De geportretteerde is broos en breekbaar. Daarnaast zien we een portret van zijn handen, vol levenslust en overtuiging. Zij geven het portret dynamiek. De ontroerende details van de vrolijke varkentjes op zijn hemd, de knopen op zijn jasje, het portret houdt je blik vast, laat een man zien om te koesteren.”

Robin De Puy wint een geldprijs van tienduizend euro. Haar werk is bovendien aangekocht voor een internationale collectie waar ook eerdere winnaars in zijn opgenomen. De Rabo Photographic Portrait Prize is voor de negende keer uitgereikt en beoogt de brede traditie van Nederlandse portretkunst in de fotografie te belichten.

BredaPhoto – Bredaphoto 2020

9 september 2020 - 25 oktober 2020