Project Description

44 Gallery is een vrij jonge kunstgalerij voor hedendaagse fotografie, in uitbreiding voor beeldende kunst waarbij de kunstenaar gebruik maakt van het medium fotografie.

Er wordt werk getoond en aangeboden van Europese fotografen, met speciale aandacht voor Belgische fotokunstenaars, het aankomend talent evengoed als de meer gevestigde waarde.

44 Gallery kiest niet voor de gemakkelijke of louter decoratieve fotografie, die bevestigt wat wij al kennen en weten, maar voor onconventionele, intrigerende en ongemakkelijke beelden die ons uitnodigen om aandachtig te kijken en onze cultuur bevragen.

Galeriehouder Luc Rabaey kiest voor beelden die de kijker kunnen raken, emotioneel en intellectueel. Hij selecteert op basis van authenticiteit, passie en ambitie.

44 Gallery biedt werk aan van o.a. JOHN VINK, DANIELLE VAN ZADELHOFF, DIETER DE LATHAUWER, JULIE VAN DER VAART, PAUL D’HAESE, GIANNINA URMENETA OTTIKER, CHRYSTEL MUKEBA, KAREL FONTEYNE, GERT JOCHEMS, JEAN-MARC CHAPA, ANNE-SOPHIE COSTENOBLE, CAMILLE RENEE DEVID, MARINE DRICOT, PETER DE BRUYNE, RAFAEL TANAKA MONZO, WOUTER VAN DE VOORDE, KATLIJN BLANCHAERT, NATHALIE NIJS, FRANKY VERDICKT, ANNABEL WERBROUCK & STEPHANE CHARPENTIER.

44 Gallery coördineert en programmeert Brugge Foto en cureert tentoonstellingen op bijzondere locaties.

44 Gallery
Genthof 44
8000 Brugge
+32 489 552663
www.44gallery.com /  www.44gallery.be
luc.rabaey@yahoo.com