Photo Festival Leiden

Van 9 tot en met 17 mei 2020 gaat de vijfde editie van International Photo Festival Leiden (IPFL) plaats vinden. Tot Vanaf 30 November 2019 kunnen fotografen zich inschrijven voor deelname aan het festival. Fotografen die in de afgelopen vijf jaar zijn afgestudeerd aan een fotografie-gerelateerde studie mogen hun werk insturen.

Het Internationaal Fotofestival Leiden (IPFL) biedt Europese fotografen een podium in de eerste fase van hun carrière als professionele fotograaf. Het IPFL creëert voor hen een internationaal platform met een hoge publiciteitswaarde. De fotografen tonen hun werk én komen in contact met een breed fotografie minnend publiek uit binnen- en buitenland.

Het IPFL is een initiatief van de in 2013 opgerichte Stichting Talentvolle Fotografen en wordt om het jaar georganiseerd. Via een gratis toegankelijke openluchttentoonstelling wordt het werk van 20 geselecteerde IPFL-fotografen getoond. Eén van deze 20 wordt door de jury onder leiding van Wim van Sinderen – conservator Fotomuseum Den Haag – tot winnaar gekozen. Daarnaast kent het IPFL een publieksprijs.

Het werk van de geselecteerde fotografen wordt tentoongesteld in binnen- en buitenruimtes in de binnenstad van Leiden. Daarnaast biedt het Leidse Fotofestival een hoogwaardig randprogramma met o.a. workshops, lezingen en portfolioreviews, waaraan zowel de fotoliefhebber als de professionele fotograaf deel kan nemen.

Meer informatie over voorwaarden en deelname is te lezen op de website van photofestivalleiden