Met Opus One brengt BREEDBEELD afstudeerwerken fotografie tot bij het brede publiek, met een tentoonstelling én een publicatie. De oproep staat open voor eindwerken van hogescholen, deeltijds kunstonderwijs en volwassenenonderwijs uit België.

Elk jaar studeren in Vlaanderen en Brussel een paar honderd fotografen af aan kunsthogescholen, deeltijds kunstonderwijs of volwassenenonderwijs. Allemaal fotografen die tijdens hun opleiding vol ambitie hebben toegewerkt naar hun eindwerk; een eerste ijkpunt in hun carrière als fotograaf. Met Opus One maakt BREEDBEELD een selectie uit deze afstudeerwerken en introduceert deze nieuwe namen en hun eindwerken bij het brede publiek.

Opus One wordt een tentoonstelling en een publicatie. Iedereen die in 2019 afstudeert met een fotografieproject aan het hoger onderwijs, volwassenenonderwijs of deeltijds kunstonderwijs kan deelnemen. De selectie kijkt dus over de grenzen van de verschillende scholen en opleidingstypes heen. Dat maakt van Opus One, naast een reeks fotografen om in de gaten te houden, eveneens een soort staalkaart van wat er leeft, beeft en beweegt binnen de fotografie.

Hoe deelnemen?
We vragen om ons je eindwerk gebundeld in één pdf-document (max 10 Mb) te bezorgen via onderstaand formulier. Pdf’s comprimeren kan je hier doen. Je mag ook steeds een woordje uitleg toevoegen uiteraard.
Indien het niet lukt om het bestand te comprimeren, mag je steeds contact opnemen. Deelnemen is gratis en kan t.e.m. 1 oktober.

Belangrijkste voorwaarden:
Je bent in 2019 afgestudeerd aan een hogeschool, volwassenenonderwijs of deeltijds kunstonderwijs in Vlaanderen of Brussel met een fotografieproject als eindwerk.
Je woont in Vlaanderen of Brussel.
Je neemt deel met jouw afstudeerproject.

Inschrijven en meer over het reglement via deze link. 

Review mentormentor Fomu Antwerpen

15 September 2021 @ 10:00 - 13:30 CEST

Workshop shoot beyond the selfie

6 August 2021 @ 10:00 - 17:00 CEST
|Recurring Event (See all)

One event on 6 August 2021 at 10:00

Workshop shoot beyond the selfie

9 July 2021 @ 10:00 - 17:00 CEST
|Recurring Event (See all)

One event on 6 August 2021 at 10:00