De Open Student Call voor Noorderlicht Internationaal Foto Festival 2023 is van start gegaan! Het thema is dit jaar REGENERATE en richt zich op het vinden van innovatieve manieren om de wereldwijde uitdagingen die onze samenleving voor zich ziet aan te pakken. Wij geloven dat de stem van een nieuwe generatie onmisbaar is om de toekomst vorm te geven. Met de Open Student Call vragen wij je om jouw visie te delen. Alle inzendingen worden tentoongesteld, ongeacht het ervaringsniveau of de achtergrond van de kunstenaar.

REGENERATE biedt kunstenaars de kans om de veranderingen te verkennen die nodig zijn in onze moderne samenlevingen. Wij willen je vragen je hoop en visie op de toekomst met ons te delen, maar ook je ideeën over de stappen die we kunnen nemen om daar te komen. To be regenerated betekent letterlijk: hersteld worden. We hebben het over het opnieuw definiëren van de relatie met onze identiteit, de natuur en de samenleving.

Dit is de derde editie van de Open Student Call en de 29e editie van Noorderlicht Internationaal Foto Festival. Het festival is onlangs omgevormd tot biënnale, een tweejaarlijks evenement.

DE OPEN OPROEP

Noorderlicht nodigt kunst- en fotografiestudenten van over de hele wereld uit om hun visie op het thema REGENERATE te delen. We hebben drie subthema’s geformuleerd die aansluiten bij de relatie met onze identiteit, de natuur en onze samenleving: Regenerate Ourselves, Life, en Society. Maar we moedigen je aan REGENERATE en de subthema’s op je eigen unieke manier te interpreteren.

We vragen alle deelnemers om REGENERATE in één beeld vast te leggen. We verwelkomen ‘lens-based art’, in zowel pure fotografie als digitale interpretaties.

INZENDINGEN

Wij aanvaarden één inzending per kunstenaar. We zullen een tentoonstelling samenstellen met alle inzendingen, in een later te bepalen vorm. Deelnemen aan de oproep betekent deelnemen aan het festival. Met je inzending geef je Noorderlicht toestemming om je werk te exposeren, je beeld te gebruiken op onze website, social media en in de pers, uiteraard met vermelding van de juiste credits.

BEELD

Wij vragen om een beeldbestand met de maximale resolutie die je camera kan produceren, zodat wij het op groot formaat kunnen afdrukken. Het bestand dient in RGB te zijn, met kleurprofiel, in JPEG- of TIFF-formaat van hoge kwaliteit en printklaar (dus niet eerst als kleiner voorbeeld). De bestandsnaam moet de naam van de maker en de titel van het werk bevatten (Naam_Titel). Als het bestand te groot is om als e-mailbijlage te versturen, gebruik dan een bestandsservice zoals WeTransfer.

IN AANVULLING

Wij vragen om een PDF bij te voegen met de volgende informatie:

– Je naam, geboortejaar, adres, nationaliteit en contactgegevens.

– De opleiding of het onderwijsprogramma waar je momenteel staat ingeschreven en de naam van de instelling.

– Links naar je sociale media en website, indien van toepassing.

– Een korte toelichting op je beeld en de relevantie ervan in 50 woorden of minder.

De inzendtermijn is dinsdag 30 mei 2023. Stuur je inzending naar openstudentcall@noorderlicht.com.

Fotodok Book talks

5 October 2023 @ 20:00 - 21:30 CEST

instaprondleiding (School, verliefd, verveeld) fotomuseum Den Haag

9 July 2023 @ 14:00 - 15:00 CEST
|Recurring Event (See all)

One event on 9 July 2023 at 14:00

Portfolio Review mentormentor in Gent en/of Antwerpen

21 June 2023
|Recurring Event (See all)

One event on 3 May 2023 at 00:00

One event on 12 May 2023 at 00:00

One event on 26 May 2023 at 00:00

One event on 7 June 2023 at 00:00

One event on 21 June 2023 at 00:00