Met Traject #2 bieden BREEDBEELD en Z33 een kleine groep fotografen de kans om gedurende een periode van 8 maanden, onder begeleiding, een nieuw project uit te werken van pitch tot toonmoment. Fotografe Sanne De Wilde zal instaan voor de feedback en begeleiding van de individuele projecten. Daarnaast zijn er binnen het traject ook gerichte sessies over specifieke thema’s. Z33 is het huis voor actuele kunst, design en architectuur in Hasselt. In samenwerking met hen ondersteunen en tonen we met traject #2 jong beloftevol talent in de fotografie.

Traject #2 speelt in op de noden van fotografen die hun praktijk willen verdiepen en meer inzicht willen krijgen in het werkveld. Het traject bestaat uit maandelijkse tussentijdse begeleidingen bij het creatieproces. Sanne De Wilde neemt deze tussentijdse begeleidingen voor haar rekening. Daarnaast zullen er een aantal focus-sessies georganiseerd worden rond specifieke thema’s, zoals rond het exposeren van jouw werk, hoe je een projectaanvraag opstelt, een project pitcht of hoe je ook in opdracht artistiek kan werken.

Als groep werk je doorheen het traject ook toe naar een “eindproduct”. Als groep bepalen jullie zelf welke vorm dat aanneemt. Dat kan een expo zijn, maar ook een interventie in de publieke ruimte of iets anders. De nadruk ligt echter op het ontwikkelen van de skills die nodig zijn om jezelf, ook zonder de context van het traject, verder te ontwikkelen als fotograaf.

Praktisch

Wil je jezelf kandidaat stellen voor Traject #2? Stuur ons dan voor 20 septemberjouw portfolio, samen met een begeleidende tekst waarin jij ons jouw nieuwe project voorstelt. De selectie bestaat uit twee rondes, waarvan het eerste gedeelte een digitale selectie is op basis van de ingezonden portfolio’s en projectvoorstellen. De tweede ronde vindt plaats eind september en bestaat uit een persoonlijk gesprek, waarin je jouw project komt pitchen. Het traject zal van start gaan in oktober en loopt door tot mei. Alle sessies gaan door in Z33 in Hasselt.

Deelnemen aan het BREEDBEELD traject #2 kost €125 voor dit traject van 8 maanden. Betalen moet uiteraard pas wanneer je geselecteerd bent.

Wat met corona?

Traject #2 wordt zo vormgegeven dat het volgens de voorgeschreven regels veilig kan doorgaan. Als je toch met praktische vragen zou zitten hierover, stuur dan gerust een mailtje naar tessa@breedbeeld.org.

Sanne De Wilde