Wij zijn DuPho, Dutch Photographers, en elk jaar organiseren wij de SO Award, Selection Of Dutch Photography. Een portfolio-wedstrijd waarvoor je 7 tot 12 beelden instuurt die samen een goed beeld geeft van je werk en signatuur van het afgelopen jaar. Zo simpel is het.

Je kunt je werk inzenden tot en met 14 februari 2022. Niet wachten, gewoon doen.

Selected by SO 2022

Jaarlijks nomineert een vijfkoppige jury van experts twintig fotografen die meedingen naar de titel. Alle genomineerden krijgen een podium én zijn welkom bij het netwerkdiner waar agencies, musea, reclamebureaus, redacteuren en kenners aanschuiven. Je hoort het goed, alle genomineerden zijn bij dit diner. Tijdens dit event worden de winnaar, student winnaar en de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt.

Waarom organiseert DuPho de SO Awards?

Omdat we professionele fotografen een boost willen geven aan hun carrière. Dit doen we al sinds 2013 en zo hebben we al vele fotografen geholpen aan een vliegende start.

First things first: wat kost het om mee te doen?

Ben je lid van DuPho dan kost deelname €40, ben je geen lid dan €80. Waarom je lid wilt zijn van DuPho, hebben we voor je op een rijtje gezet. De keuze is natuurlijk aan jou, iedereen mag meedoen, lid of niet. Voor studenten kost deelname €20 (als je lid bent of €40 als je geen lid bent.

Uploaden werk

Je werk kun je hier uploaden vanaf 25 januari: so.awardsplatform.com

De regels:

  • Je bent professioneel fotograaf of studeert aan een erkende fotografieopleiding
  • Afstudeerwerk moet in de categorie Student work worden ingezonden
  • Je mag één portfolio insturen van minimaal 7 en maximaal 12 beelden
  • Er is verder nog maar één restrictie: het werk moet in 2021 gemaakt zijn, we maken alleen voor lang lopende documentaire series een uitzondering
  • Je mag foto’s insturen die je hebt gemaakt voor commerciële uitingen, maar ook autonoom werk. Een combinatie is ook mogelijk.

Lees alles over de SO wedstrijdvoorwaarden & de punten en komma’s van je inzending.

We maken onderscheid tussen de winnaar van de Award, de winnaar van de Student Award en de winnaar van de publieksprijs. De wedstrijd heeft geen categorieën en er wordt geen onderscheid gemaakt tussen in opdracht vervaardigde foto’s en vrij werk. Het is belangrijk dat je selectie een eigen handtekening heeft. We kijken naar de persoonlijke visie en eigentijdse beeldopvatting van de fotograaf.

Wat win je?

Buiten het netwerkdiner, applaus en media-aandacht ontvangen de winnaars een geldprijs.

  • De SO 2022 winnaar wint 4000 euro.
  • De SO 2022 Student winnaar wint 1000 euro.
  • De SO 2022 Publieksprijs wint 1000 euro.

Ik twijfel

Doe mee. Veel fotografen doen mee aan meerdere wedstrijden voordat ze genomineerd worden of winnen. Dat heeft altijd zin omdat je gezien wordt door meerdere juryleden. En je weet waarschijnlijk allang dat gezien worden en volhouden de twee ingrediënten zijn die jou als fotograaf uiteindelijk onderscheiden.

Over DuPho

Beroepsvereniging DuPho maakt zich hard voor professionele fotografen in Nederland. Of dat nou gaat om praktische tips en juridische ondersteuning of om inzicht in hoe je om moet gaan met copyrights. Wij houden je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en belangrijker nog, we maken inzichtelijk hoe je uitdagingen oplost.

De wedstrijd is een non-profit evenement en alle geïnde vergoedingen zullen worden gebruikt om de SO 2022 Award te kunnen bekostigen

Artisttalk – SØREN SOLKÆR

9 June 2022 @ 15:30 - 16:30 UTC+0

Artisttalk Bertien van Manen

29 May 2022 @ 16:00 - 17:30 UTC+0