Oog voor Talent, Oog voor de Nacht

Museumnacht Maastricht gaat in samenwerking met Fotomuseum aan het Vrijthof op zoek naar drie talentvolle, jonge blikvangers die de nacht op unieke wijze kunnen vastleggen op vrijdag 8 april 2022. 

Spreken jouw foto’s en kijk op de wereld van kunst en cultuur boekdelen? Wil je graag de kans krijgen om jouw talent te delen met een groter publiek en daarmee ook nog € 500,- verdienen? Deel dan jouw portfolio en persoonlijke motivatie uiterlijk 4 maart 2022 met  Fotomuseum aan het Vrijthof

Spotlight voor jong talent 

Diverse fotografen hebben hun oog al laten vallen op deze Nacht der Nachten, maar voor de vijfde editie zetten Museumnacht Maastricht en Fotomuseum aan het Vrijthof graag hun spotlights op jong en nieuw talent. De zoektocht belooft meer dan alleen naam en faam; elke fotograaf ontvangt € 500,- en een speciale twee-uur durende Sparring Sessie met fotografen Harry Heuts en Sem Shayne op 20 maart. Daarnaast krijg je op vrijdag 8 april 2022 als fotograaf toegang tot alles wat de nacht zo uitzonderlijk maakt.

Zijn we op zoek naar jou?

Of je nu een autodidact, beginnende fotograaf, of (onlangs afgestudeerde) fotografie student bent; zolang jouw foto’s op spraakmakende wijze spreken, bieden we je graag de kans om jouw talent te tonen aan een groter publiek en binnen de culturele sector.

o    Ligt jouw talent en passie bij fotografie?

o    Wil je graag met jouw werk in de spotlight treden van de nacht?

o    Heb je oog voor dat waar Museumnacht Maastricht voor staat en kun je het excentrieke karakter van de nacht als geen ander in beeld vangen?

o    En ben je op vrijdag 8 april 2022 van 19:00 tot 01:00u beschikbaar om Museumnacht Maastricht te fotograferen?

Stuur dan uiterlijk 4 maart 2022 o.v.v. Oog voor Talent, Oog voor de Nacht ​​​​​naar janne@museumnachtmaastricht.nl:

o    Portfolio: Dit kan een selectie van jouw werk zijn of een link naar een overzichtelijke online portfolio (website/Instagram). Gelieve uit te gaan van min. 10 beelden alsook een duidelijk representatie van jouw unieke blikveld in lijn met Museumnacht Maastricht.

o    Motivatie: Geef in zoveel woorden als je nodig hebt aan waarom jij de aangewezen persoon bent om de nacht te fotograferen, alsook op welke wijze je het graag zou willen vastleggen

o    Naam, leeftijd, woonplaats & contactgegevens

TIP: Hoewel de vakjury zich na 4 maart buigt over alle inzendingen, adviseren we niet tot het allerlaatste moment te wachten. Inzendingen worden bij binnenkomst direct bekeken zodat waar nodig nog een verzoek om aanvulling/verduidelijking toegestuurd kan worden. Inzendingen krijgen een ontvangstbevestiging binnen 48 uur.

Meer weten?

Download informatie pakket

Artisttalk – SØREN SOLKÆR

9 June 2022 @ 15:30 - 16:30 UTC+0

Artisttalk Bertien van Manen

29 May 2022 @ 16:00 - 17:30 UTC+0