Drie aanstormende fotografen beginnen dezer dagen een eigen ‘niet-galerie’,  NO / Gallery, in de Burgstraat te Gent. Daar opende een nieuwe creatieve werkplaats haar deuren. Een galerie annex fotostudio: NO / Gallery, NO /atelier. NO, want ze zijn het één noch het ander, ze zijn het beide.

Focus ligt dus niet uitsluitend op de verkoop maar op de mix van de twee en op de kruisbestuiving die de reuring teweegbrengt: publiek en fotografisch georiënteerde beeldmakers uit Gent, België en daarbuiten lopen er in en uit, zo is het oogmerk. Naast aan fotografie flankerende exposities zal er ook in residentie gewerkt kunnen worden en er worden workshops geplanned.

De verkoopopbrengsten gaan goeddeels naar de maker, waarmee de oprichters het belang van de beeldmaker voorop stellen. Niet vreemd. De oprichters zijn zonder uitzondering zelf fotograaf, jong, beginnend en veelbelovend. En geen onbekenden: Sybren Vanoverberghe, Thomas Vandenberghe en Eva Teetaert, zijn het oprichterstrio waarvan het werk van eerstgenoemden recentelijk te zien was op BredaPhoto, Antwerp Photo, Stieglitz19, FOMU’s Tiff. en UNSEEN.

Donderdag 15 november trapte de nieuwe galerij NO/Gallery af met de eerste tentoonstelling; “Miscellanea” van de in Brussel woonachtige Vincent Delbrouck. Evenals de oprichters Vandenberghe en Vanoverberghe is hij een fotograaf uit de stal van Stieglitz19. “Miscellanea” is een term die veellezer Delbrouck ontleende aan Raymond Carver’s werk en toont een mix van tekst en beeld in collages. De foto’s, aangevuld met opgekalkte (aan)tekeningen, tekst-, poëzie- en zinsflarden laten zich het beste vangen onder de noemer literaire fotocomposities. Kleurrijk en exotisch ook, net als Delbroucks’ geliefde Zuid-Amerikaanse werkgebied en de nieuwe Gentse niet-galerie.

NO/Gallery, Burgstraat 65, Gent
http://www.nogallery.co/

Kijken als een fotograaf – workshop Stefan Koopmans

5 september 2019 @ 13:00 - 16:30 CEST

Summerschool Ed van der Elsken door Otto Snoek

24 augustus 2019 @ 09:30 - 16:00 CEST

prijsuitreiking Instagramwedstrijd Lust for Life

23 augustus 2019 @ 19:00 - 21:00 CEST