De stad Antwerpen heeft Maartje Stubbe aangesteld als nieuwe directeur van het FOMU.

Na het vertrek van Elviera Velghe nam Maartje Stubbe tijdelijk de fakkel over als waarnemend directeur van het FOMU. Ondanks de uitdagingen van de coronacrisis kende het FOMU een ongekend succes met de expo Present van Stephan Vanfleteren en realiseerde het museum een aantal online initiatieven zoals de videoreeks ‘Present at Home’ en het ‘Uncertainty festival’. Met de huidige expo’s van Martine Franck, Lynne Cohen en het jonge .tiff talent bevestigt het FOMU haar relevantie en aantrekkingskracht voor een breed en jong publiek.

Maartje Stubbe loodste het FOMU als waarnemend directeur succesvol door het woelige coronajaar 2020. Ze bevestigde haar kwaliteiten in de selectieprocedure. Met Maartje als directeur is het FOMU klaar om verder te groeien als een van de meest toonaangevende musea voor fotografie in Europa. Het FOMU blijft inzetten op zijn sterktes: het museum als open huis zonder drempels, het beheren van unieke fotografiecollecties, het maken van ambitieuze tentoonstellingen en zich verder engageren voor jong talent en gevestigde waarden.

Maartje Stubbe startte haar carrière bij de dienst cultuur van de provincie Antwerpen. In 2017 werd ze zakelijk coördinator van de drie voormalige provinciale musea: het FOMU, MOMU en DIVA. Ze behaalde diploma’s van Meester in muziek en Master in communicatiewetenschappen. Doorheen haar professionele loopbaan bekwaamde ze zich verder op het vlak van cultuurbeleid, zakelijk beheer en management.

Het FOMU wordt vandaag zowel door het brede publiek als door fotografieliefhebbers en professionals, sterk gewaardeerd in binnen- en buitenland. Maartje Stubbe’s ambitie:  “Samen met het gedreven FOMU-team wil ik werken aan nog meer impact door in te zetten op meer synergie tussen onze rijke collecties en de hedendaagse fotografie. Hierbij zal ik bijzondere aandacht hebben voor structurele meerstemmigheid en diversiteit in de collecties, de tentoonstellingen en de organisatie van het FOMU”.