Loading Events

In samenwerking met Stichting De Zilveren Camera organiseert Museum Hilversum de 74e expositie Zilveren Camera – de belangrijkste Nederlandse prijs voor fotojournalisten.  Voorafgaand aan de opening is  een artist talk met de winnaar.

Opening
De tentoonstelling met de beste nieuwsfoto’s van het afgelopen jaar, de winnaars van de Prijs voor Storytelling en de Paul Peters Fotoprijs voor sociale fotografie toont 215 foto’s en verhalen. Je kijkt door de ogen van de beste fotografen van Nederland terug op het bewogen jaar 2022. Van nieuws, natuur & wetenschap tot sport en kunst, cultuur & entertainment.

De ontvangst voor de opening is vanaf 15.30 uur.

Artist talk
Voorafgaand aan de officiële opening is er een artist talk waarin de winnende fotograaf van de Zilveren Camera in gesprek gaat met museumdirecteur Fleur van Muiswinkel. Wie de winnaar wordt is nog een verrassing, dat maakt de Zilveren Camera op vrijdag 10 februari bekend.

De artist talk begint om 14.45 uur.

Reserveer je ticket

Fotocredit aankondiging: Eddy van Wessel (een gewond bejaard echtpaar troost elkaar in een kliniek in Bachmoet, nadat hun huis is verwoest door een Russische raketaanval.)

Share This Story, Choose Your Platform!