Loading Events

De flagship expositie van World Press Photo 2021, de grote jaarlijkse internationale persfotowedstrijd, is traditioneel in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Alle ruim 150 bekroonde beelden en video’s kun je zien, inclusief de prachtige World Press Photo of the Year en de World Press Photo Story of the Year. En natuurlijk veel indrukwekkende foto’s in de categorieën Nieuws, Portretten, Sport, Natuur en Milieu en de winnende films van de Digital Storytelling Contest.

Tickets binnenkort beschikbaar
In afwachting van het versoepelen van de coronamaatregelen is de tentoonstelling nog niet fysiek te bezoeken. Maar binnenkort is een highlight tour online beschikbaar. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

Genomineerden bekend
De genomineerden van de World Press Photo Contest 2021 en de Digital Storytelling Contest 2021 zijn bekend! Een professionele jury beoordeelde een recordaantal inzendingen van 74.470 beelden en nomineerde 45 fotografen uit 28 landen, waaronder de Nederlandse fotograaf Jasper Doest met de serie Pandemic Pigeons – A Love Story. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de online Awards Show op donderdag 15 april. Bekijk alle genomineerde foto’s en digitale verhalen op worldpressphoto.org/contests/2021.

Audiotour
Ook dit jaar vertellen fotografen en visueel journalisten in de audiotour hun persoonlijke verhaal van de winnende beelden. Deze audiotour is inbegrepen in de ticketprijs en beschikbaar in de app. Download die vlak voor je bezoek en neem voor je eigen comfort een headset of oortjes mee.

Zodra de expositie opent zijn tickets via deze link bestelbaar

Dagen: dinsdag t/m zondag 11 – 18 uur