Loading Events
  • This event has passed.

Vivian Maier werd voornamelijk bekend om haar zwart-witfoto’s. In deze tentoonstelling zal een onbekender deel van haar oeuvre te zien zijn: ruim 60 kleurenfoto’s uit de periode 1956-1986. Veelal maakte Maier momentopnamen van het dagelijks leven. Het genre van de Amerikaanse straatfotografie wordt voornamelijk gedomineerd door fotografen als Robert Frank, Joel Meyerowitz en Lee Friedlander. De observerende blik van Maier als een onbekende buitenstaander en als vrouw is een belangrijke aanvulling op de canon van de fotografie.

De foto’s in Works in Color tonen het straatbeeld van Chicago, – de stad waar Maier een groot deel van haar leven woonde – mensen, objecten, billboards en winkeletalages. Haar werk in kleur is speelser en humoristisch.

OVER VIVIAN MAIER
Vivian Maier (New York, 1926 – 2009) fotografeerde gedurende haar hele leven naast haar werkzaamheden als au-pair. Ze werd pas na haar dood ontdekt toen een doos met negatieven op een lokale veiling werd aangeboden. Maier bracht een groot deel van haar jeugd in Frankrijk door, wat haar het perspectief van buitenaf gaf op het Amerikaanse leven. De tentoonstelling volgt de succesvolle tentoonstelling Vivian Maier – Street Photographer uit 2014, waar haar zwart-wit fotografie te zien was in Foam.

VIEW ONLINE TALK OVER MAIER