Loading Events

Mentormentor heet het publiek van harte welkom op de fotoexpo Verzameld Werk 02 vanaf vrijdag 14 januari om 19u in BLANCO Gent, met werk van:

YURI ANDRIES
NAÏMA EL KADI
KAREL SAELAERT
STIJN SEYS

De introductie wordt gedaan door Dieter De Lathauwer en Lien Van Leemput, de boekvoorstelling ‘My Olive Tree, Memouna’ en ‘Lucid Dreams’ door Anja Hellebaut
(introductie en boekvoorstelling onder voorbehoud van de geldende coronavoorschriften)

YURI ANDRIES
Wat begon als een reportage over het leven van expats in Ghana, werd een co-productie met een jonge acteur. Een wending die de fotograaf verraste, maar waar hij gretig op in ging. De conversaties en ontmoetingen tussen Yuri Andries en Ato mondden uit in een wisselwerking op gelijke voet. Uit de eigenzinnige en metaforische dagboeknotities van Ato spreekt een gevoelige en zoekende ziel. De teksten werden in combinatie met de intieme cinematografische foto’s van Yuri, een onlosmakelijk geheel. Fictions For My Diary zal zich uiteindelijk vertalen in een boek.

In Verzameld Werk 02 brengt Yuri alvast enkele beklijvende fragmenten in een presentatie aan de muur.

NAÏMA EL KADI
Meer dan zes jaar werkte Naïma El Kadi aan de reeks My Olive Tree, Memouna tot het helemaal werd wat ze voor ogen had: een precieus fotoboek. Even kostbaar als het begrip ‘thuis’ voor iemand die zweeft tussen twee werelden.
Op zoek naar haar identiteit, dook ze in het verleden en reisde ze naar een land die het hare niet meer is, maar het altijd zal blijven My Olive Tree, Memouna is een persoonlijk én universeel verhaal over geluk, verbondenheid en herinneringen, vasthouden en loslaten. © Naima El Kadi – My Olive Tree, Memouna

Tijdens de expo Verzameld Werk 02 stelt Naïma het boek voor, vergezeld van een uitgebreide presentatie aan de wand.

KAREL SAELAERT
Van 1999 tot 2001 verbleef Karel Saelaert als jonge twintiger in
Zuid-Afrika. Na een opleiding fotografie neemt hij zijn camera overal mee naartoe.
Hij fotografeert het dagdagelijks leven: de straatkinderen waarmee hij sociale projecten opzette, de trouw van zijn vriend Jan Monekedi en de wijde omgeving rond Kaapstad.
De talloze negatieven bleven echter in de schuif liggen. Nu, 20 jaar later, werkt hij aan een publicatie.

In Verzameld Werk 02 zal Karel zijn lijvige boekdummy en enkele prints aan de muur presenteren.

STIJN SEYS
Lucid Dreams is een weergave van de denkwijze en herinneringen van de fotograaf.
De beelden zijn duister, laten zich niet grijpen en lijken los te staan van enige tijd.
Stijn Seys brengt ons naar ruimtes om in te verdwijnen en plaatsen waar de lucht trilt. Personages komen langs in verschillende gedaantes. Niets staat vast en niets is zeker. Telkens een verhaal zich schijnt te ontvouwen, trekt het zich abrupt terug.

In Verzameld Werk 02 toont Stijn enkele foto’s aan de muur en blader je in primeur door zijn self-published boek.


EXPO OPEN van 11U – 19U
op: ZA 15.01 ZO 16.01
op: DO 2001 VR 21.01
op: ZA 22.01 ZO 23.01.2022

BLANCO NUCLEO
COUPURE RECHTS 308
9000 GENT

Verzameld Werk 02 toont werk van fotografen die een traject één op één volgen of er recent een hebben gevolgd. Ze werden na een open call uit de inzendingen geselecteerd door Dieter De Lathauwer, Lien Van Leemput en Anja Hellebaut.

Foto aankondiging: Yuri Andries

Share This Story, Choose Your Platform!