Loading Events
  • This event has passed.

Met de tentoonstelling ‘Stadsbeelden’ laat Museum Flehite ons kennismaken met het werk van acht hedendaagse kunstenaars die het thema ‘stad’ onderzoeken en vastleggen. De expositie toont werk van Iwan Baan, Stefan Bleekrode, Frank Halmans, Carlijn Kingma, Uwe Poth, Frank van der Salm, Rob Voerman en Hans Wilschut.

Dat de stad in al zijn facetten ook vandaag de dag een interessant en geliefd thema is voor veel kunstenaars, toont expositie Stadsbeelden. Parallel aan Maestro Van Wittel in Kunsthal KAdE, organiseert Museum Flehite deze tentoonstelling over eigentijdse stadskunst. Het is de eerste expositie van het museum na een grondige renovatie .

In samenwerking met Kunsthal KAdE selecteerde Museum Flehite acht hedendaagse kunstenaars uit Nederland, die ieder op geheel eigen wijze het thema ‘stad’ onderzoeken en vastleggen in tekeningen, schilderijen, foto’s en 3D-objecten.

Stefan Bleekrode (Eindhoven, 1986) is autodidact. De inspiratie voor zijn pentekeningen in inkt en aquarel doet hij op tijdens lange wandelingen door steden over de hele wereld. Eenmaal thuisgekomen maakt hij een tekening vanuit zijn geheugen. Hij is gefascineerd door wereldsteden als New York, Londen en Rome, maar zijn interesse gaat ook uit naar steden als Groningen of een klein stadje aan de Rivièra.

Architectuur, vergankelijkheid en deconstructie staan centraal in het werk van Rob Voerman (Deventer, 1966). Hij maakt daarbij gebruik van verschillende, vaak afgedankte materialen, zoals roestige objecten, stukken hout, karton, plastic en glas. In 2018 had Voerman drie solotentoonstellingen in China, waar men zich graag laat inspireren door nieuwe ideeën over architectuur.

Reizen is een belangrijk thema in het werk van Uwe Poth (Kiel, 1946). Reizen naar andere landen en culturen, maar ook reizen in de tijd, waardoor dingen vervagen, vervliegen. In zijn schilderijen en tekeningen ontmoet je elementen van toen en nu en is sprake van culturele gelaagdheid. Poth werkt veelal met olieverf op grote doeken, maar gebruikt ook de collage en aquarel als uitdrukkingsmiddel.

Carlijn Kingma (Zutphen, 1991) maakt grote tekeningen waarin de utopie, als een plek waar het haalbare en het verlangen kunnen samensmelten, wordt onderzocht. Eind 2016 studeerde ze af aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft en begin 2018 had zij al een expositie in het Gemeentemuseum Den Haag.

Wilschut (Ridderkerk, 1966) fotografeert industriële en stedelijke landschappen. Voor de tentoonstelling Maestro Van Wittel, nu te zien in Kunsthal KAdE, bracht Wilschut opnieuw de plekken in beeld die in de zeventiende eeuw door Van Wittel werden vastgelegd.

Iwan Baan (Alkmaar, 1975) is één van de meest gevraagde architectuurfotografen van dit moment. Hij vliegt de hele wereld over om vooral vanuit de lucht foto’s te maken van steden en gebouwen. Baan fotografeert niet alleen strakke architectuur, maar brengt ook in beeld hoe mensen die gebouwen gebruiken.

Frank van der Salm (Delft, 1964) fotografeert het stedelijke landschap. Een paar keer per jaar gaat hij op reis om de moderne metropool te fotograferen. Van der Salm werkte voor de architectenbureaus Rem Koolhaas en Herzog & de Meuron, verkocht werk aan het Haags Gemeentemuseum en de Rabobank kerncollectie en maakte opnames in o.a. Barcelona, Chicago en Shanghai.

Frank Halmans (Heerlen, 1963) maakt van alledaagse beelden iets uitzonderlijks. Veel van zijn werk gaat over huizen en bewonen. Hij maakt gebruik van gewone voorwerpen die hij vindt, maakt, of op rommelmarkten koopt en vervormt deze voorwerpen tot ze een andere betekenis hebben.

Share This Story, Choose Your Platform!