Loading Events
  • This event has passed.

De Belgische gerenommeerde fotograaf Stephan Vanfleteren graaft in de ziel van de mijnwerker. Naar aanleiding van 30 jaar mijnsluiting en het project MIJN|KRACHT fotografeerde hij meer dan 75 koolputters die gewerkt hebben in de Limburgse steenkoolindustrie. Vanfleteren beeldhouwt zijn onderwerp met intense contrasten en subtiele grijswaarden. Hij duikt in de diepte op zoek naar licht in de blikken van de oud-mijnwerkers.

De grote expo KOMPELKOPPEN is een visueel document van indringende portretten van arbeiders die uit het duister gelicht worden. Naast portretten van karaktervolle koppen, diverse nationaliteiten, groepsfoto’s, stillevens is er ook een hedendaagse en abstracte filmprojectie te zien, gemaakt samen met zijn artistieke broeder Stef Van Alsenoy. Van Alsenoy betovert ook de expo met authentieke geluidsfragmenten tot een unheimliche soundscape. Kortom, een unieke ervaring voor alle leeftijden als eerbetoon aan een vergane Belgische industrie en haar arbeiders.

Al de werken wordt gepresenteerd in een grote ‘black box’ in de magistrale compressorenzaal van ZLDR Luchtfabriek. De expo wordt verlengd tot en met zondag 22 januari 2023. Opgelet: we zijn gesloten op 25 + 26 december en op 1 januari. Wil je de expo met een groep komen bezoeken en ook het indrukwekkende mijnerfgoed ontdekken met een gids? Neem dan contact op met toerisme@heusden-zolder.be of bel 011/80.80.88.

Je kan de expo beleven in de voormiddag [9u30-12u30] of namiddag [13u30-16u30]. Tickets kosten 10 euro en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis binnen. Met lidkaart Vriendenkring KS, studenten- of lerarenkaart betaal je 5 euro.

Praktisch

di 1 nov ’22 > zo 22 jan ’23
• tussen 9u30 en 12u30
• tussen 13u30 en 16u30
• compressorenzaal
• ZLDR Luchtfabriek
• 10 euro / 5 euro

Share This Story, Choose Your Platform!