Loading Events
  • This event has passed.

Met trots en in samenwerking met de Steenbergen Stichting, presenteert het Nederlands Fotomuseum vanaf 11 november de vijfentwintigste editie van het Steenbergen Stipendium. Vijf studenten van de Nederlandse kunstacademies zijn genomineerd voor dé prijs voor jong fotografietalent in Nederland. De maker van het beste fotografische afstudeerwerk ontvangt een stimuleringsprijs van €5.000. Tevens wordt een publieksprijs uitgereikt.

Het Steenbergen Stipendium gaat sinds de eerste editie in 1998 samen met een tentoonstelling van het werk van de genomineerden in het Nederlands Fotomuseum. We nodigen iedereen van harte uit te komen kijken naar dit fotografische talent en een stem uit te brengen op hun favoriet.

Juryprijs en publieksprijs

Juryvoorzitter Alexandre Furtado Melville en juryleden Juul Hondius en Vincent van Velsen selecteerden vijf fotografische afstudeerwerken voor het Steenbergen Stipendium 2022. De winnaar van de juryprijs ontvangt van de Steenbergen Stichting een stimuleringsprijs van €5.000 bedoeld om de jonge fotograaf te steunen bij diens verdere ontwikkeling. Tijdens een bezoek aan de tentoonstelling is het ook mogelijk om te stemmen op één van de vijf genomineerden voor de publieksprijs.

Op 15 december 2022 wordt in het Nederlands Fotomuseum door de jury de winnaar bekend gemaakt. Eveneens wordt dan het juryrapport gepubliceerd met daarin een beschouwing op de kwaliteit van de afstudeerexpositie per bezochte kunstacademie.

Beelden genomineerden

Fot aankondiging: Amy Opstal

 

 

Share This Story, Choose Your Platform!