Loading Events
  • This event has passed.

Van zaterdag 13 november t/m zondag 20 februari is in de Noorderlicht Studio de tentoonstelling ‘MUDDY PINK DINOSAUR’ te zien van de Vlaamse kunstenaar Sarah Carlier (Izegem, 1981). In haar foto’s en video-installaties tast zij de rol van kunst in het alledaagse leven af. Wat maakt iets tot kunst? En wat heeft de samenleving eraan?

Afgelopen voorjaar was Carlier de eerste artist in residence in de Noorderlicht Studio. Van daaruit maakte ze de stad tot haar atelier; ze verzamelde er objecten en verhalen, deed ingrepen in de openbare ruimte, benaderde Groningers die zelf creatief bezig waren en vroeg ze om hun werk aan haar uit te lenen. Carlier’s criterium daarbij was dat deze kunstwerken ‘gemaakt werden vanuit een intrinsieke behoefte om te creëren, en niet vanuit een gewenst kunstenaarschap’.

Juist de flexibele houding die ten grondslag ligt aan creativiteit – het loskomen uit de eigen denkbeelden, de dingen van alledag in een nieuw licht kunnen zien – is waar het makerschap van Carlier om draait. Al haar ‘studies’, kunstvondsten en het door haar gemaakte nieuwe werk dat op dit alles geïnspireerd is, komen als een speelse mix samen in de tentoonstelling ‘MUDDY PINK DINOSAUR’. Carlier daagt de toeschouwer uit om anders te kijken; naar zijn/haar directe omgeving, naar de wereld én naar kunst.

13 november 2021 – 20 februari 2022
Sarah Carlier
MUDDY PINK DINOSAUR

Share This Story, Choose Your Platform!