Loading Events
  • This event has passed.

Rob Chevallier studeerde grafische Vormgeving aan ArtEZ Arnhem. Sinds 2006 is hij actief als beeldend kunstenaar en fotograaf. Zijn foto’s ontstaan vooral in het Ruhr-gebied en de regio Niederrhein. Vervreemding van de werkelijkheid is de basis, horizontale lijnen en een grafische, bijna symmetrische opbouw creëren rust en ruimte. Recent werk bestaat uit een combinatie van foto’s en tweedehands objecten.

Foto’s op waterpassen, schietspoelen, speelgoedwagentjes en nog veel meer. Rob Chevallier combineert zijn foto’s met spullen uit kringloopwinkels en rommelmarkten. Oude, afgedankte voorwerpen krijgen als kunstwerk een nieuw leven en een nieuwe betekenis. Zo ontstaat een unieke, eigentijdse beeldtaal. De foto’s met hergebruik van vaak nostalgische voorwerpen zijn een reactie op onze veranderende samenleving. Thema’s met een kritische knipoog naar nu zijn: klimaatverandering, de steeds grotere kloof tussen arm en rijk, natuurbehoud, industrialisering en automatisering. Te zien bij Foto21 in Bredevoort vanaf 3 februari.

Op zondag 18 februari (van 13.00 – 17.00) is de kunstenaar zelf aanwezig voor een toelichting op het werk. Het boekje: ‘Foto objecten 2017-2018’ is op 18 februari verkrijgbaar.

Share This Story, Choose Your Platform!