Loading Events
  • This event has passed.

Donderdag 4 maart start het Festival voor Nieuwsfotografie. Dan vindt de eerste van de drie speciale winnaarsavonden plaats waarbij je ‘live’ kunt meekijken en via de chatfunctie vragen kunt stellen. Tijdens deze speciale editie van Podium MH vertellen zes kersverse winnaars van de Zilveren Camera over hun winnende werken, over hun inspiratie en ander werk.

Marielle van Uitert doorkruiste half Europa voor de wolf. Ze vertelt over haar winnende serie over de dode wolf, maar ook over haar serie in El Salvador en wat deze verhalen gemeen hebben. Allround fotograaf Pim Ras neemt ons mee in de variatie van zijn winnende en ingestuurde werken. Fotograaf Arie Kievit zat de coronacrisis vanaf dag één dicht op de huid en laat met zijn winnende foto en beelden uit zijn onlangs verschenen fotoboek zien hoe  raar deze tijden zijn. De winnaars van de Prijs voor Storytelling, Beri Shalmashi en Lyangelo Vasquez, nemen ons mee naar het hoofdkwartier van de Koerdische verzetsbeweging tegen de islamitische regering in Iran uit de jaren 80 van de vorige eeuw. Carla Kogelman vertelt over haar winnende series waarin we de leefwereld van binnenuit zien en ook Koen van Weel vertelt over zijn winnende werken. Meld je hieraan, de plaatsen zijn beperkt.

Save the date:
Zet in je agenda en koop alvast een ticket voor donderdag 18 en dinsdag 30 maart om 20:00 uur. Op 18 maart komen Ramon van Flymen, Kees van de Veen, Remco Koers, Joris van Gennip, Merel Schoneveld en Sandra Minten aan het woord. Op 30 maart zijn dat Jiri Buller, Jitske Schols, Chris de Bode, Selma van der Bijl, Pierre Crom, Linelle Deunken Marwan Magroun.

Ticket voor 4 maart
Ticket voor 18 maart
Ticket voor 30 maart
Ticket voor 4, 18 en 30 maart

Je kunt de avond online bijwonen op je eigen computer, laptop of tablet. We maken gebruik van het platform Zoom, je moet kunnen beschikken over een internetverbinding en geluid. Je ontvangt ongeveer 1 uur voor aanvang een link waarmee je de deze speciale editie van Podium MH kunt bijwonen. Dat bericht is ook voorzien van een eenvoudige instructie. Je volgt de sprekers live en kunt deze later niet terugkijken.

Deze winnaarsavonden worden georganiseerd in samenwerking met de Stichting De Zilveren Camera.

Share This Story, Choose Your Platform!