Loading Events
  • This event has passed.

PhotoBrussels Festival, telt in de  7e editie: 32 locaties en 200 kunstenaars waar u van Fotografie kunt genieten (dus niet uitsluitend bij mede-organisator Hangar, mocht de aankondiging die suggestie wekken)

Opgericht in 2016 op initiatief van Hangar, wil PhotoBrussels Festival gedurende één maand alle liefhebbers, spelers en professionals van de hedendaagse fotografie samenbrengen. PhotoBrussels Festival dient ook als uitwisselingsplatform om ideeën te genereren en te confronteren. Het festival biedt een programma van tentoonstellingen, workshops, conferenties en rondleidingen.

Dit jaar krijgt PhotoBrussels Festival een nieuwe dimensie met de implementatie van een coördinatiecomité dat synergie brengt in het evenement. Dit coördinatiecomité is samengesteld uit: Atelier Contraste, Box Galerie, La Centrale for contemporary art, CONTRETYPE, L’Enfant Sauvage, A Stichting, Hangar, La Nombreuse.

Met een jaar na jaar toenemend aantal bezoekers wordt PhotoBrussels Festival de niet te missen ontmoeting over fotografie in Brussel en wil het zijn invloed op nationaal en internationaal niveau ontwikkelen.

PhotoBrussels Festival is een evenement dat Brussel een plaats geeft als belangrijke speler op de internationale fotoscène. PhotoBrussels Festival maakt deel uit van de European Month Of Photography (EMOP), een netwerk van Europese fotofestivals voor contemporaine fotografie dat Europese hoofdsteden omvat zoals Berlijn, Lissabon, Luxemburg, Parijs en Wenen. Het doel van dit gemeenschappelijke initiatief is om de Europese samenwerking te bevorderen, de internationale fotoscène te versterken, de uitwisseling van ervaringen te intensiveren en jonge kunstenaars te ondersteunen.

 

Meer info, programma, venues,…: https://www.photobrusselsfestival.com

 

Image announcement: Daido Muriyama

Share This Story, Choose Your Platform!