Loading Events
  • This event has passed.
FOTODOK en de 10 deelnemers van ons talentenprogramma Lighthouse ’21-’22 nodigen je van harte uit voor deze bijzondere en unieke kans om in de FOTODOK tentoonstellingsruimte kennis te maken met projecten in wording. Fotodok creëert een setting voor een nieuwsgierig publiek en fotografen om lopende projecten in verschillende stadia van productie te delen. Een kwetsbare ruimte wordt geopend waar methodes, plannen en twijfels worden blootgelegd en waar de makers zelf aanwezig en beschikbaar zijn voor dialoo

Chris Becher onderzoekt hoe hij met individuele geschiedenissen en grotere sociale verhalen vorm kan geven aan identiteit.

Het autobiografische verhaal van Marvel Harris, waarin fotografie en leven in elkaar overvloeien, komt voort uit een persoonlijk verlangen om zich te verbinden met de wereld om hem heen. Het nodigt anderen uit om deel te nemen aan zijn kwetsbaarheid en biedt hen een kijkje in zijn geest.

Door middel van woorden, beelden en natuurlijke materialen onderzoekt Lena Holzer de relaties tussen sociale constructies en het individu. Haar werk draait om thema’s als intimiteit, subjectiviteit en verlangen.

Daniël Lokerse stelt in een multimediale installatie de lineariteit van een rouwproces ter discussie. Door te reflecteren op de zelfmoord van zijn vader, onderzoekt hij hoe we als maatschappij omgaan met rouw.

Het werk van Sana Mulay richt zich op migratie en identiteit, het heroverwegen van het verleden en het vormgeven van de toekomst.

Nastassja Nefjodov vertelt de verhalen van haar familie waarin ze de emotionele sporen van oorlog, de invloed van politiek op het persoonlijke en identiteitskwesties bespreekt.

Het werk van Peter Pflügler draait om de dynamiek van geheimen, trauma’s en de rol van stilte in het overdragen ervan van de ene generatie op de volgende.

Katharina Siegel zal de grenzen van haar innerlijke wereld en escapisme onderzoeken; een aanwezige neiging om de werkelijkheid te ontvluchten voor het comfort en de veiligheid van een denkbeeldige wereld.

Rens de Vries onderzoekt of de camera zelf het auteurschap kan hebben over het beeld dat het produceert, en of dit de fotograaf overbodig maakt?

Mirre Korevaar-Wijnja‘s recente werk gaat over thuis en thuishoren in een post-conflict natie, en omvat onderzoek naar hoe fotografie kan bijdragen aan een proces van verzoening.

Doe mee, kom samen !
Het Open Atelier: Over Proces en Praktijk is geopend van 03 april 2022 t/m 24 april 2022, elke woensdag t/m zondag van 12:00-17:00 uur.

Er zal een aanvullend programma zijn met performances en rondleidingen die we binnenkort bekend zullen maken.

Meer info Open Studio

Share This Story, Choose Your Platform!