Loading Events
  • This event has passed.

>>>4 dagen shooting in La Cité Mirroir in mei 2017
>>> 500 deelnemers uit Luik en de omgeving
>>> Een tentoonstelling met 700 gezichten in La Cité Miroir

Oliviero Toscani: RAZZA UMANA in Luik. Een eindeloze portret galerie, om oog in oog te bekijken.
Ontdek exclusief de gezichten van 500 mensen die hebben deelgenomen aan de foto shoot in Luik in La Cité Miroir in mei 2017, in combinatie met portretten die de fotograaf overal ter wereld heeft genomen.

In de jaren 90 overwint het fotografisch werk van Oliviero Toscani, in opdracht van het modemerk Benetton, de wereld. Zijn foto’s zijn controversieel, choquerend en laten niemand onverschillig. Met RAZZA UMANA, een artistiek, cultureel en antropologisch project, reizen Toscani en zijn team de wereld af op zoek naar gezichten. De foto’s en video’s zijn het onderwerp van publicaties en reizende tentoonstellingen.

HET GEZICHT VAN DE MENSHEID VATTEN
Oliviero Toscani heeft duizenden mensen gefotografeerd in heel de wereld om het gezicht van de mensheid te vatten. “Iedereen is uniek”: RAZZA UMANA viert de diversiteit in een wereld waar we, al te vaak, bang zijn van het onbekende. “Future is humanity”, zegt Toscani. “We zijn allemaal anders maar horen allemaal tot hetzelfde ras, het razza umana”. De tentoonstelling toont onze bijzonderheden en kenmerken, en leert onze verschillen te begrijpen. Oliviero Toscani en zijn team bezoeken steden, dorpen, installeren hun fotostudio’s op elke plek. Na Thailand, Polen, Colombia, Mexico, Guatemala, Zwitserland, Japan, Israël, Namibië en zijn geliefde Italië, heeft Oliviero Toscani deze bijzondere ervaring verdergezet in België, in La Cité Miroir in Luik.
U kan zijn werk ontdekken op www.razzaumana.it
Het toegangsbewijs geeft ook toegang tot de tentoonstelling «Incursies in een verklaring», rond de 70e verjaardag van de Verklaring van de Rechten van de Mens.

Share This Story, Choose Your Platform!