Loading Events
  • This event has passed.

Voor New Dutch Views trok Marwan Bassiouni (1985, Zwitserland) door polders, langs industrieterreinen, naar dorpjes, binnensteden en buitenwijken om het Nederlandse landschap te fotograferen vanuit de ramen van moskeeën.

Vloerkleden gedecoreerd met oosterse en islamitische motieven, muren met daarop kleurrijke bloempatronen, maar ook radiatoren, luxaflex en systeemplafonds flankeren het onmiskenbaar Nederlandse uitzicht. Bassiouni’s haarscherpe foto’s tonen een samenleving waarin verschillende culturen zowel naast elkaar als met elkaar bestaan. New Dutch Views is een symbolisch portret van Bassiouni’s dubbele culturele achtergrond en laat tevens zien dat er een nieuwe Westers-islamitische identiteit aan het ontstaan is.

Marwan Bassiouni, zoon van een Italiaans-Amerikaanse moeder en een Egyptische vader, studeerde in 2018 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij ontving de prestigieuze W. Eugene Smith Student Grant en is winnaar van de Ron Mandos Photo Talent Award en de SBK Sprouts Young Talentsprijs.