Loading Events
  • This event has passed.

Op zondag 29 januari opent MPV Gallery een overzichtstentoonstelling van de befaamde fotograaf Marc Lagrange. Een uitgebreide en veelzijdige selectie werk, die een samenvatting geeft van zijn carrière als fotograaf.

MPV presenteert werk uit de verschillende fotoseries die Marc Lagrange heeft gepubliceerd, waaronder Senza Parole, Chocolate, Chateau Lagrange, Diamonds and Pearls, Lust, Polarized en de Platinum Collection.

MARC LAGRANGE 
Marc Lagrange staat bekend om zijn esthetische naaktfoto’s van vrouwen, maar toch hield hij er niet van om een ‘naaktfotograaf’ genoemd te worden. Naakt was voor hem geen doel, maar een esthetische keuze. Lagrange deed veel meer dan alleen de foto’s nemen. Decor en setting waren grotendeels zijn regie; hij verzamelde vintage accessoires en speelde met verschillende texturen en achtergronden. Marc Lagrange probeerde een bepaalde intimiteit in zijn modellen te zoeken; een gevoel van binnen naar buiten te halen. Hij moest een connectie voelen met zijn modellen en dat is ook de reden waarom hij soms 10 tot 15 jaar met dezelfde vrouwen heeft samengewerkt. Hij was een perfectionist, iemand met een niet te stuiten visie. Hij kon een volledige dag werk in één beeld steken.

De Antwerpse fotograaf Marc Lagrange werd geboren in Kinshasa, Congo, in 1957 en is tijdens een vakantie op Tenerife in 2015 overleden na een dodelijk ongeluk. Lagrange was ingenieur van opleiding, maar koos in 1991 voor fotografie en verkoos analoge foto’s boven digitale. De laatste jaren legde hij zich ook toe op videoproducties. Zijn grote doorbraak kwam in 2006 met zijn tentoonstelling Chateau Lagrange in het Antwerpse Fotomuseum FOMU.

Share This Story, Choose Your Platform!