Loading Events
  • This event has passed.

Dijk

Live talkshow: in gesprek met Rineke Dijkstra

Blok 18 december alvast in je agenda, want dan ontvangt het Nederlands fotomuseum te Rotterdam fotograaf Rineke Dijkstra in het museum tijdens de talkshow Eregalerij PLUS.

Ze zal onder andere vertellen over haar serie Strandportretten (1992-1998) waarin ze jongeren heeft gedocumenteerd, die gevangen zitten in een overgangstoestand. Begin jaren negentig portretteerde ze adolescente zwemmers op verschillende stranden in Oost- en West-Europa en de Verenigde Staten.

In het Nederlands Fotomuseum wordt om de drie maanden afwisselend één foto van deze serie geëxposeerd in de Eregalerij van de Nederlandse fotografie. Wat maakt haar fotografische werk zo krachtig? En hoe kwam zij eigenlijk op het idee om kinderen, tieners en jongvolwassenen te fotograferen bij de vloedlijn? Dit en meer zal worden besproken.

De talkshow vindt plaats op zondag 18 december van 13:30 uur tot 14:15 uur in de koffiecorner van het Nederlands Fotomuseum. Je kunt de talkshow gratis bijwonen op vertoon van een entreeticket van het museum.

Koop je ticket hier

Share This Story, Choose Your Platform!