Loading Events
  • This event has passed.

Wat is het geheim van een succesvol fotoboek? Welke beeldmaker snapt deze kunst precies? Dat is de grote vraag die FotoFestival Naarden zichzelf stelt tijdens De Nederlandse Fotoboekenprijs, een prijs die dit jaar voor de tweede keer wordt uitgereikt.

Tijdens de eerste editie in 2017 won de gerenommeerde fotograaf Dana Lixenberg met haar fotoboek ‘Imperial Courts’. Welke fotograaf springt er deze keer uit en weet inhoud, vorm en verhaal perfect te combineren?

Met in dit programma onder anderen

Dana Lixenberg
Fotograaf

Edie Peters
Oprichter PhotoQ

Rob Hornstra
Photographer

De Nederlandse Fotoboekenprijs 2019 bestaat uit een drietal prijzen: een overall prijs voor beste fotoboek van een Nederlandse maker, een aanmoedigingsprijs voor het beste debuutfotoboek en een voor het beste tekst-/fotoboek.

Wat gaan we doen?

We gaan in gesprek met oud-winnares Dana Lixenberg, befaamd fotograaf en bekend van o.a. het omvangrijke project Imperial Courts waarin een veranderende kleine, achtergestelde gemeenschap in Watts, Los Angeles wordt gevolgd met video, een webdocumentaire, geluidsopnames en een fotoboek.

Juryleden Edie Peters (PhotoQ) en fotograaf Rob Hornstra delen trends, insights en de criteria van de wedstrijd.

De jury bestaat uit Edie Peters (oprichter en hoofdredacteur van PhotoQ), Merel Bem (publiciste en kunstcriticus), Rob Hornstra (fotograaf en Hoofd Fotografie KABK), Narda van ’t Veer (oprichter agentschap UNIT), Wannes Ketelaars (fotoboek expert) en Bert Teunissen (fotograaf).

info link naar : fotofestivalnaarden

Share This Story, Choose Your Platform!