Loading Events

Galerie Wouter van Leeuwen presenteert Jeroen Hofman: ‘The Islands’.

Jeroen Hofman (1976) dankt zijn bekendheid aan de serie ‘Playground’ (2011) waarvoor hij oefenterreinen van leger, brandweer en politie fotografeerde. Daarvoor koos hij een standpunt dat het landschap dominant en de mens nietig maakte.

Geïnspireerd door vakgenoten als Hans van der Meer en Edward Burtynsky en de schilder Jacob van Ruisdael die allen een verheven perspectief zochten, gebruikt Hofman een hoogwerker van 20 meter van waaruit hij het landschap fotografeert. Het is een hoogte waarop je niet meer verstaat wat de mensen beneden zeggen en de vogels boven je net buiten bereik zijn. Daar wordt Hofman overweldigd door de plotse rust en stilte. De weilanden met schapen, de weidse door getijdenstromen gevormde duinenrijen. De snelle wisselingen van het weer. De spectaculaire wolkenpartijen waar tussendoor de zon de aarde kleurt. Regenbuien, windstoten en de geur van dennenbomen meegevoerd op de zilte zeelucht. In soms abstracte vormen en geometrische patronen toont Hofman ons een adembenemend landschap waarin de mens slechts een bijrol heeft.

Dit voorjaar had Hofman met zijn serie ‘Eiland’ een museale tentoonstelling in Fotomuseum Den Haag. Galerie Wouter van Leeuwen brengt beelden daaruit, samen met nieuw werk dat Hofman in Zeeland schoot.

Jeroen Hofman studeerde fotografie aan de KABK in Den Haag. Naast vrij werk maakt hij ook portretten. Hij won verschillende beurzen en prijzen, waaronder twee keer De Zilveren Camera: voor de serie Playground en in 2014 voor een portret van Hans van Manen.

Galerie Wouter van Leeuwen is verhuisd. De nieuwe, vier keer zo grote galerie is gevestigd pal tegenover het oude adres aan de overkant van de Hazenstraat.

De tentoonstelling is te bezichtigen van 3 september tot en met 8 oktober.Openingstijden: donderdag tot en met zaterdag van 12 tot 18 uur.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Wouter van Leeuwen     06 520 315 40 info@woutervanleeuwen.com I www.woutervanleeuwen.com I @galeriewoutervanleeuwen

Share This Story, Choose Your Platform!