Loading Events
  • This event has passed.

Vanaf 12 augustus tot en met 10 september is de expositie ‘Het Portret’ van Self Publishers United-fotografen te zien in de Gallery & Bookstore for Contemporary Photography aan de Haarlemmerstraat 122 in Amsterdam. Naast portretten zijn er boeken van Self Pubishers United (SPU) en werk van autonoom fotograaf Jackie Mulder te zien en te koop. De pop-up Gallery & Bookstore is geopend op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Mulder en/of fotografen van SPU zijn aanwezig om over hun werk en boeken te vertellen.

De expositie ‘Het Portret’ toont een variatie van zwart/wit portretten. De diversiteit die in de boeken van de Self Publishers United-fotografen te vinden is, is ook terug te zien in de tentoongestelde portretten. “Wat zegt het portret over de fotograaf, over de geportretteerde, over de kijker?” De tentoongestelde portretten zijn gemaakt door de volgende fotografen: Monique Baan, Gilles Boeuf, Saskia Bruinsma, Yanina Cesa, Eva Damstra, Jennifer Drabbe, Claire Felicie, Ton Groot Haar, Jamie van den Heuvel, Pascale Hustings, Lis Leijser, Sandra Minten, Wies den Ouden, Nanouk Prins, Koen Suidgeest en Mo Verlaan.

Self Publishers United
SPU is een collectief van ruim veertig fotografen in Nederland, die in eigen beheer fotoboeken uitbrengen. Analoge boeken in een digitale wereld. SPU is van mening dat gedrukte fotoboeken een essentieel instrument zijn voor de hedendaagse fotograaf. Fotografen laten hun werk zien in boeken die op eigen initiatief zijn vormgegeven, gebonden en gedrukt, zonder te worden beperkt door een uitgever. De aangesloten fotografen bij SPU delen een bepaalde fotografische benadering en de boeken zijn op een bijzondere manier gemaakt. SPU is een non-profit organisatie die door de fotografen zelf wordt geleid. Het Nederlands Fotomuseum heeft de collectie boeken van SPU aangekocht en opgenomen in hun collectie.

Jackie Mulder
Mulder toont in de pop-up store werk uit haar serie Thought Trails. Dit doorlopende project gaat over hoe hersenen werken als we onze gedachten laten dwalen. De geest schakelt willekeurig tussen heden en verleden, springt heen en weer tussen wazig en haarscherp en maakt fascinerende verbindingen. Door haar beelden te deconstrueren en opnieuw te verbinden door te hechten en te plakken, ontstaat een nieuwe, gelaagde realiteit. Mulder bewerkt haar foto’s met verschillende technieken zoals houtskool, stikwerk, bijenwas, inkt en verf om te verbergen en te accentueren. Alle werken zijn unica en worden gekenmerkt door hun tactiliteit.

Fotografen van Self Publishers United
De fotografen die bij SPU zijn aangesloten zijn: Saskia Aukema, Monique Baans, Gilles Boeuf, Hans Bol, Han Borger, Jantien de Bruin, Saskia Bruinsma, Yanina Cesa, Greet van Dam, Eva Damstra, Karlijn van Diepen, Ellis Doeven, Sevilay Maria van Dorst, Jennifer Drabbe, Claire Felicie, Jet van Gaal, Emile Gostelie, Oliver Gouwenberg, Ton Groot Haar, Claudia Heinermann, Jamie van den Heuvel, Pascale Hustings, Karola Jansen, Dolph Kessler, Ellen Korth, Estera Knaap, Lis Leijser, Kjell Leknes, Cara Louwman & Yuen Yee Li, Lilia Luganskaia, Judith Minks, Sandra Minten, Maaike Navon, Ilvy Njiokiktjien, Ilse Oosterkamp, Wies den Ouden, Nanouk Prins, Colette Raaijmakers, Justus de Rode, Koen Suidgeest, Tatiana Della Vedova, Eva Veldhoen en Mo Verlaan.

Gallery & Bookstore for Contemporary Photography
De Gallery & Bookstore is gevestigd aan de Haarlemmerstraat 122 in Amsterdam en is open op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Mulder en/of fotografen van SPU zijn aanwezig om over hun werk en boeken te vertellen.

foto aankondiging: Gilles Boeuf

Share This Story, Choose Your Platform!