Loading Events
  • This event has passed.

Woensdag 21 december openen de twee winnaars van ‘Het Perfecte Plaatje’ in 2022 hun tentoonstelling in Museum Hilversum. Televisiepresentator Maurice Lede is de winnaar van de speciale editie van het tv-programma in Argentinië. De winnaar van het huidige seizoen wordt tijdens de opening bekendgemaakt en deze tentoonstelling is ook in het museum te bekijken.

In het populaire programma strijden bekende Nederlanders met een passie voor fotografie tegen elkaar om de winnaar van Het Perfecte Plaatje te worden met dit jaar een tentoonstelling in Museum Hilversum als hoofdprijs. De spannende finale van het speciale seizoen in Argentinië ging tussen Thomas Berge, Maurice Lede en Jochem van Gelder, met Maurice als uiteindelijke winnaar. Hij toont in zijn expositie zijn mooiste foto’s, zoals zijn prachtige drieluik waarmee hij de cultuur van de gaucho’s, Zuid-Amerikaanse veehouders in beeld brengt. Maurice is inmiddels echt gegrepen door fotografie en werkt op dit moment aan een eigen fotoproject over de vrouwen uit de Jordaan. ‘Ik wil graag de Jordaan voelen en mensen dat unieke inkijkje geven’, aldus Maurice, ‘de foto’s geven de kracht en de kwetsbaarheid van de vrouwen weer, maar laten ook zien hoe ik mij tijdens de opnames van het Perfecte Plaatje als fotograaf heb kunnen ontwikkelen.’ Ook van dit fotoproject zijn de eerste foto’s in zijn expositie te zien.

Winnaar najaar
Linda Hakeboom, Geraldine Kemper en Tina de Bruin strijden in de twee laatste uitzendingen voor de felbegeerde titel en de daaraan verbonden tentoonstelling in het museum. Omdat de uitzendingen enkele weken eerder zijn opgenomen wordt er achter de schermen al gewerkt aan de vertoning van de resultaten. Hierin zijn de mooiste foto’s te zien, unseen beelden, foto’s van de drie juryleden William Rutten, Gaby Herbstein en Cynthia Boll, de laatste uitzendingen en ook de winnaar van de Publieksprijs.

Foto aankondiging: Maurice Lede

Share This Story, Choose Your Platform!