Loading Events
  • This event has passed.

Helmut Newton maakte van mode- en reclamefotografie een bezielde kunst. Deze zomer is het Ravelingengebouw in Knokke-Heist het decor voor zijn unieke expo: meer dan 300 iconische foto’s uit zijn legendarische oeuvre. Soms provocatief, vaak glamoureus, altijd krachtig. ‘Legacy’ opent vrijdag 10 juni en loopt tot 25 september.

.De Helmut Newton Foundation – die sinds zijn dood in 2004 zijn oeuvre beheert – startte in 2020 de wereldtour van een overzichtstentoonstelling, 100 jaar na zijn geboorte. Na Berlijn strandt deze retrospectieve fotocollectie nu in Knokke-Heist, in het Ravelingengebouw, de enige tussenstop in de Benelux.

Cultuur aan zee

De tentoonstelling is een wandeling van de fifties naar de nineties, gezien door de lens van deze topfotograaf. De bezoeker wordt meegenomen van Parijs naar Los Angeles, van bekende Vogue-covers naar nooit eerder getoonde, artistieke beelden. De Helmut Newton-tentoonstelling is zo een verrassende culturele uitstap aan de kust voor een breed publiek.

Energie voor fotografie

EXPO/SURE, organisator van foto-evenementen, brengt deze expo van de Helmut Newton naar België. Ze slaat daarvoor de handen in elkaar met de gemeente Knokke-Heist, die zo het nieuwe Ravelingen opent met een culturele publiekstrekker. Dit gebouw is ontworpen door B-architecten, die eerder ook de Brusselse Muntpuntbibliotheek en de Gentse Stadsschouwburg uittekenden.

Zijn nooit oppervlakkige blik

“Beeldtaal helpt om belangrijke verhalen te vertellen, om mensen samen te brengen. Daarom maken we het werk van grote fotografen toegankelijk in boeiende tentoonstellingen op bijzondere locaties.” zegt Kaat Celis, directeur van EXPO/SURE, “Helmut Newton vertelt verhalen van vijf decennia, zeker die van vrouwen. Zijn foto’s vol Hollywood-glamour zijn nooit oppervlakkig. Hoe hij – opgeleid en geïnspireerd door vrouwen – hen verbeeldt, zijn blik en perspectief, dat maakt deze expo echt interessant en relevant vandaag.”

Welkom op de opening

Op donderdag 9 juni om 19 uur wordt Legacy feestelijk geopend. Als journalist of redacteur ben je van harte welkom op dit persmoment. Laat weten dat je komt via info@xpsure.be en we zetten je op de gastenlijst.

Info en tickets: helmutnewton.be

van 10 juni tot 25 september

elke dag open van 10 tot 18 uur

Foto : Helmut Newton, Grand Hotel du Cap, Marie-Claire, Antibes 1972

Share This Story, Choose Your Platform!