Loading Events
  • This event has passed.

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling met het werk van Gea Schenk. De tentoonstelling is te zien van 10 januari t/m 17 februari 2018.

De opening van de tentoonstelling zal plaatsvinden op 7 januari 2018 om 16:00 uur. U bent van harte welkom.

Gea Schenk (Groningen) studeerde eind 2012 af aan de Fotoacademie als documentair en portretfotograaf. De mens staat altijd centraal in haar werk. Haar camera gebruikt ze om nog dichterbij te komen. Op die manier maakt ze beelden die raken door intimiteit en kwetsbaarheid.
Het is het kalme ritme van de dagelijkse handelingen. De tafel die als in een stramme pas de deux voor de duizendste keer wordt gedekt met het boerenbontzeiltje, de yoghurt in hetzelfde bord als de aardappelen; het bekijken van het leven van Poppo en Engel is alsof er een luikje naar een voorbije tijd opengaat.
In 2012 ontmoet fotografe Gea Schenk de tweeling Poppo en Engel (1927). Altijd zijn de broers samen. Na een leven van hard werken op de boerderij bij het Groningse Wagenborgen verhuizen ze op tweeëntachtigjarige leeftijd naar een aanleunwoning in het dorp. Gea Schenk volgt ze daar ruim twee jaar. Het levert een intiem beeldverhaal op over kracht en kwetsbaarheid, verbroedering en verbondenheid.
De serie Poppo en Engel behaalde een eervolle vermelding bij SO2014 Selection Of dutch photography. Vanaf dat moment is er veel aandacht voor haar werk. In 2015 maakte ze met deze foto’s deel uit van de tentoonstelling Boeren – Avonturen op het Land in het Fotomuseum Den Haag.

Share This Story, Choose Your Platform!