Loading Events
  • This event has passed.

Het Nederlands Fotomuseum presenteert in samenwerking met Paradox de tentoonstelling NOWHERE – Imagining The Global City met werk van fotograaf Frank van der Salm. Stedenbouw, als expressie van onze tijd, vormt de kern van zijn werk. Steeds vaker is het beeld dat de architectuur oplevert – Instagrammability – belangrijker dan de ervaring van de gebruiker of bewoner. De beeldcultuur als scheppende kracht voor de nieuwe werkelijkheid.

Een videowall van stedelijke dimensies, aangestuurd door artificial intelligence (AI) vormt de fascinerende vertaling van Van der Salms visie daarop. Met behulp van deze technologie haalt de projectie op een experimentele manier onderliggende verbanden tussen zijn werk van de afgelopen vijfentwintig jaar naar boven. Achter de muur, die de tentoonstellingszaal radicaal in tweeën deelt, is een selectie van zo’n vijftien originele foto- en videowerken te zien. Deze wisselt iedere vijf weken van samenstelling.

Onlangs verscheen bij Paradox en Hartmann Books het gelijknamige boek NOWHERE – Imagining The Global City, ontworpen door Irma Boom. In essays van Shumon Basar (VK), Aaron Betsky (VS) en Urs Stahel (CH) komen fotografie, design, architectuur en filosofie bij elkaar. Het boek is te koop via onze webshop.Frank van der Salm

Share This Story, Choose Your Platform!