Loading Events
  • This event has passed.

I exist is een groepstentoonstelling van vijf NOOR-fotografen met als doel een stem te geven aan diegene die in de huidige discussie over de islam en zijn rol in Europa gemarginaliseerd worden. I exist deelt de persoonlijke verhalen van moslims in Spanje, Frankrijk, België en Italië. Door hun ervaringen en de diversiteit van islamofobie in Europa te onderzoeken, worden er verhalen verteld die tegenwicht bieden aan een ongegrond denkbeeld over een Europa dat belegerd wordt door gewelddadige islamitische fanatici.

De toenemende religieuze diversiteit van Europa en de manifestatie daarvan in de komende jaren is een belangrijk thema in dit project De expo is t/m 10 oktober gratis te bezoeken.

Hopend als gewone burgers door het leven te gaan worden de geportretteerden geconfronteerd met stigmatisering en uitsluiting. I exist brengt deze complexe problematiek naar de voorgrond en doet de kijker reflecteren op een urgent vraagstuk: hoe kunnen we samen leven? Hoe kan Europa de realiteit en het principe van diversiteit met elkaar verzoenen en daadwerkelijk een multiculturele plek worden?

Fotografen: Nina Berman, Tanya Habjouqa, Olga Kravets, Bénédicte Kurzen en Sebastián Liste

Deze expo is geproduceerd door NOOR
Project partners: Transnational Institute (NL), IZI Solutions (NL), NOOR Images (NL), Comité Justice & Libertés Pour Tous (FR), Un Ponte Per.. (IT), Fundación Alfanar (SP), Public Interest Investigations (UK)

Dit project is meegefinancierd door het Rechten, Gelijkheid en Burgerschap programma van de Europese Unie.
NOOR website