Loading Events
  • This event has passed.

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling met het werk van Bert Pot. De expositie is te zien van 25 november t/m 30 december 2020. De geplande opening van de tentoonstelling kan helaas niet doorgaan. Bert Pot zal op de meeste zaterdagen aanwezig zijn in de fotogalerie, of op speciaal verzoek. Voor meer informatie kunt u een bericht sturen naar: info@fotogalerie-objektief.nl.

Bert Pot (1967) volgde de opleiding fotografie in Den Haag en daarna rondde hij de Nederlandse Film- en Televisie Academie in Amsterdam af.

Inmiddels werkt Bert ruim 25 jaar in de wereld van cinema en is hij gerespecteerd Director of Photography met meer dan 25 speelfilms en meerdere televisie-series op zijn naam. Ook was hij de cameraman voor vele reclames en videoclips.

Bert is altijd blijven fotograferen. Tijdens de vele reizen die hij maakt en ook tijdens filmopnamen, gebruikt hij zijn Rolleiflex 6×6 camera en de Hasselblad Xpan. Zijn handelsmerken zijn de panoramafotografie en zijn liefde voor analoge film, met name in zwart-wit.

De samenhang tussen de foto’s, die in een periode van bijna 20 jaar zijn gemaakt, is niet evident, maar zijn telkens weer een poging om orde te scheppen in de overvloed aan indrukken. Hij is bijna obsessief bezig om een stukje van zijn ontmoetingen op een plek in de wereld, op dat moment in de tijd, in een kader te plaatsen en vast te leggen. Altijd op zoek naar een tijdloos moment; een melancholische samenkomst van het onderwerp en zijn aanwezigheid met een camera. De serie heeft geen pretenties of een hoogdravend thema, maar wil vooral tonen wat er zich toen ergens op de wereld afspeelde.

 

Share This Story, Choose Your Platform!