Loading Events

De FOTODOK Book Club is hét podium voor verhalen uit fotoboeken. In deze live talkshow interviewen fotograaf en fotoboekenliefhebber Rob Hornstra en creatief hoofdredacteur van De Correspondent Sterre Sprengers de verhalenmakers – fotografen, ontwerpers en uitgevers. Ze maken je deelgenoot van bijzondere verhalen over een verscheidenheid aan onderwerpen.

Prins de Vos – Boys do Cry
Prins de Vos is een fotograaf en filmmaker uit Amsterdam. Thema’s in zijn werk zijn intimiteit, seksualiteit en gender- en andere identiteitsvraagstukken. Sinds 2014 werkte Prins aan een fotoserie over de Amsterdamse Levi. Bij de start wist Prins nog niet dat hij Levi 7 jaar zou volgen. Levi is kunstenaar, dichter, en trans man. Prins portretteerde hem op de belangrijke momenten in zijn leven. De titel van de serie Boys do cry is ontleend aan de tattoo die Levi op zijn buik heeft. Het is een belangrijke zin. Levi heeft zich voor de foto’s ontzettend kwetsbaar durven opstellen, en Prins en Levi samen willen met de serie het taboe op mannelijke kwetsbaarheid doorbreken. Want: boys dó cry.

Valentina Piccinni en Jean-Marc Caimi – Fastidiosa
Een ongefilterd en persoonlijk verslag over Xylella, de planten epidemie die Europa bedreigt. Het boek Fastidiosa van Piccinni en Caimi is het resultaat van de benarde situatie van lokale boeren en de catastrofale verwoesting van het milieu in Puglia, Zuid-Italië, die de twee fotografen in een periode van zes jaar hebben vastgelegd. Werkend onder de projecttitel This Land is My Land, stond het duo naast boeren toen deze werden gedwongen om historische olijfbomen te kappen om de verspreiding van de infectieziekte naar Noord-Europa te voorkomen. Ze waren de getuigen van de vernietiging van hun geschiedenis, cultuur en levensonderhoud. Miljoenen bomen zijn al gekapt en er is nog steeds geen remedie voor de ziekte bekend. Fastidiosa biedt een mix van zwart-wit analoge portretten en landschappen, kleurenafbeeldingen die wetenschappelijk onderzoek en experimentele inspanningen benadrukken, archieffoto’s en verhalen van de inwoners van de regio.

Ed Kashi – Abandoned moments, a love letter to photography
Fotojournalist en filmmaker Ed Kashi zit al 40 jaar in het vak. De collectie foto’s in dit boek, gemaakt over een periode van 40 jaar onthult onnauwkeurige glimpen van voorbijgaande gebeurtenissen gevuld met hectische energie – de chaos van het dagelijks leven. Ze bewaren momenten die nooit meer in exact dezelfde tijd en ruimte kunnen plaatsvinden. In tegenstelling tot zijn journalistieke benadering van diepe persoonlijke verbinding en scherpe observatie, gaat dit werk over het vastleggen van de ongetemde energie van een moment met overgave.

Voor iedereen die van verhalen houdt en door de vertellers zelf in een andere wereld wil worden meegenomen, krijgt bij de FOTODOK Book Club een Zomergasten-ervaring.

TICKETS ONLINE STREAM OF LIVE @TIVOLI 

Share This Story, Choose Your Platform!