Loading Events
  • This event has passed.

De tentoonstelling van Ed van der Elsken heet ’Theater van de werkelijkheid’, gelijk aan de titel van een tekst van Jan Vrijman waarin hij onder meer schrijft over Ed:

‘Ed opende de ogen van een nieuwe generatie fotografen en leerde hun kijken. Maar hij deed meer: hij liet zien hoe een verslaggever de realiteit kan beïnvloeden, veranderen, dramatiseren. Hij groeide uit tot een visueel kunstenaar, die wat hij waarneemt naar zijn hand zet en daarmee zijn theater van de werkelijkheid creëert.’

In de tentoonstelling staat centraal hoe werkelijkheid en verbeelding vaak verweven zijn in Ed’s werk, al dan niet door de bijzondere situaties op straat die hij weet vast te leggen, of door tekst en beeld te combineren, door echt en ‘onecht’ in 1 beeld vast te leggen, of door in zijn boeken beelden naast elkaar te plaatsen die samen een nieuw (gekleurd) verhaal maken.

De fototentoonstelling is een  mooie selectie originele drukken van de hand van Ed, van vroege Parijs foto’s tot jaren ’80 Japan en daarnaast ook een sterke selectie kleurenfoto’s.

 

Share This Story, Choose Your Platform!