Loading Events
  • This event has passed.
Ogenblikken waarop je liever niet wordt gefotografeerd, of misschien net wel. Mensen zijn aan het werk, staren voor zich uit, lijken het geluk voorgoed kwijtgeraakt, of er weer naar op zoek te gaan.”  Harry Prenger in Reporters Online

Vanaf vrijdagavond 14 april, tijdens Museumnacht Maastricht, is de nieuwe tentoonstelling Wires Crossed van de wereldberoemde skater en kunstenaar Ed Templeton (Garden Grove, Californië, 1972) te zien in het Bonnefanten.

Templeton fotografeerde jarenlang de skatecommunity van binnenuit. Vaak worden skaters gezien als herrieschoppers, drugsgebruikers en luie types die zich afzetten tegen de gevestigde orde. Door deze stereotypen worden ze nog steeds niet begrepen. Vandaar de titel Wires Crossed, een Engelse uitspraak die wordt gebruikt als je elkaar niet goed begrijpt.

Templeton’s 35mm-foto’s, tekeningen en teksten geven een geweldig mooie en bijzondere kijk achter de schermen van de Amerikaanse skaterscommunity. Zijn beelden zijn vaak intieme scènes die zowel teder als ongemakkelijk zijn.

Kom deze iconische foto’s bekijken in ons museum. En neem je skateboard mee, er staat gedurende de hele tentoonstelling een skateramp op ons voorplein!

Share This Story, Choose Your Platform!