Loading Events
  • This event has passed.

Cigdem Yuksel, a new beginning is een expo in de openlucht, te zien op het Mercatorplein in Amsterdam.

Wie ben je en wie wil je worden? En wat als je jezelf opnieuw zou moeten uitvinden? In A New Beginning werkt fotograaf Cigdem Yuksel met jongeren die, na hun vlucht naar Nederland, op zoek gaan naar hun (nieuwe) identiteit. De jongeren uiten zich met tatoeages, gedichten, rap of Instagram posts. Samen met Cigdem gingen ze op zoek naar een manier om hun verhaal te vertellen.

Cigdem vroeg hen wat zij voelen als zij terugdenken aan hun reis, als zij denken aan hun angsten, nachtmerries, het gemis van hun ouders. Welk beeld, vorm en kleur zien zij voor zich? Hoe zouden ze dat uitbeelden? Maar ze kijkt ook met de jongeren naar hun toekomst. Hoe zien ze zichzelf, nu en later? Waar halen ze kracht en plezier uit? Het resulteerde in een outdoor tentoonstelling en een serie multimediale verhalen. Ontdek de verhalen hier.

“Mensen vragen voortdurend naar mijn vluchtverhaal. Terwijl dat maar een heel klein deel van mijn leven is. Ik ben veel meer dan vluchteling. Ik heb dromen, ambities. We zijn iemand, dat willen we hiermee laten zien.” – Mo Ghandour.
Woensdag 9 juni presenteren we een talkshow met Abdulaal Hussein, Mo Ghandour, Meron Girmay, Cigdem Yuksel en Saman Amini, onder leiding van moderator Sahar Shirzad over identiteit en zelfexpressie. Meer info hier! Van 5 t/m 25 juni is de buitententoonstelling i.s.m. de Melkweg te zien op het Mercatorplein in Amsterdam.

Share This Story, Choose Your Platform!