Loading Events
  • This event has passed.

Masterclass – Carl De Keyzer

Magnumfotograaf Carl De Keyzer verbleef lange periodes in India, de Sovjet Unie, de Verenigde Staten, Europa, Congo, Cuba en Noord-Korea. Daar observeerde hij op verrassende wijze samenlevingen, waar het noodlot (op sociaal-economisch, politiek of klimatologisch vlak) heeft toegeslagen. Hij bereidt zijn grootschalige projecten terdege voor en krijgt toegang tot locaties die voor andere fotografen gesloten blijven. Hij stelde vele spraakmakende fotoboeken en exposities samen.
Ben je professioneel fotograaf en wil je met de kennis en adviezen van Carl De Keyzer een stap maken in je ontwikkeling? Schijf je dan in voor deze masterclass.

De masterclass bestaat uit 2 sessies. De eerste dag vertelt Carl De Keyzer vooral over zijn werk. Tussendoor is er gelegenheid tot vragen stellen. De tweede dag is volledig gewijd aan het werk van de deelnemers, waarbij vragen gesteld kunnen worden, ook op technisch gebied. De masterclass is incl. lunch op beide dagen en incl. lezing op maandagavond 7 maart 2022.

De masterclass wordt georganiseerd in het kader van de expositie Congo Connecting bij Pennings Foundation, waar een deel van zijn foto’s uit de serie Congo (2003-2009) is te zien. Gelijktijdig is in Gent zijn expositie God Inc I en II te zien, met foto’s uit 1990 en 2019-2020 over religieuze beleving onder de bevolking in de VS.

Carl De Keyzer (Kortrijk, België, 1958) studeerde fotografie aan de Academie van Gent. Hij was mede-oprichter van fotogalerie XYZ in Gent. Sinds 1982 is hij freelance fotograaf en sinds 1994 lid van het fotocollectief Magnum. Hij gaf les aan kunstacademies in Gent, Antwerpen, Brussel en Parijs. En publiceerde een groot aantal fotoboeken, waarbij hij samenwerkte met andere auteurs. Hij behaalde vele prijzen, o.a. de Photobook Award voor ‘Congo (Belge)’ en ‘Congo Belge en images’ (2009-2010).

Deelname:

Schrijf je in op deze unieke tweedaagse masterclass op maandag 7 en maandag 14 maart 2022 van 10.00 tot 16.00 uur. Totale kosten pp € 600,- incl btw, lunch én lezing op 7 maart. Aanbetaling bij inschrijving € 100,-. Maximaal 15 deelnemers.

Bij aanmelding doe je een aanbetaling van € 100,-
Factuur met het restbedrag volgt bij plaatsing.
Maximaal 15 deelnemers

Aanmelden kan via deze link

Share This Story, Choose Your Platform!