Loading Events
  • This event has passed.

Op woensdagavond 11 december presenteert Irene van Nispen Kress haar fotoboek SILVER in Museum Hilversum. Gedreven door haar eigen gevoel een ‘houdbaarheidsdatum’ te hebben, onderzocht Van Nispen Kress hoe het echt is om ouder te zijn en volgde zes jaar lang drie vrouwen in de intimiteit van hun dagelijkse leven.

In SILVER illustreren krachtige afbeeldingen en verhalen waarom het verstrijken van de tijd juist de grootste troef van een vrouw kan zijn. ‘Iedereen wil oud worden, maar weinigen willen oud zijn’, schrijft Marieke van der Waal, directeur Leyden Academy in de toelichting van het boek. ‘De foto’s in het boek laten de kracht van het leven ook op latere leeftijd zien’. Hedy d’ Ancona, voormalig minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur omschrijft het boek als een ontdekkingsreis die wonderbaarlijke inzichten en uitzichten opleverde.

Onderzoek naar ouder worden
‘Silver is ontstaan omdat ik het moeilijk vond om 50 te worden, alsof je van de ene dag op de andere oud bent’, aldus Van Nispen Kress. ‘Ik zag ouder worden ineens als een soort glijbaan naar beneden. Ik miste positieve rolmodellen, mijn eigen moeder was maar 54 jaar geworden en besloot te gaan onderzoeken hoe het écht is om ouder te zijn.’ Van Nispen Kress laat de beelden voor zich spreken, zodat de lezer zich kan afvragen of het algemene beeld dat we van oudere mensen hebben wel klopt met de huidige 60-70-jarige en maakt de vitaliteit voelbaar.

Positief
‘Ik wilde een positief en toch realistisch boek maken om het huidige beeld van uitsluitend ellende en verval op de oude dag te doorbreken!’ Tijdens de boekpresentatie is er gelegenheid tot het kopen en laten signeren van het boek. SILVER is ook na de presentatie in de pop-up store van het museum verkrijgbaar. Voor meer informatie over de boekpresentatie kijk op museumhilversum.nl.

Praktisch: Woensdag 11 december om 19:30 uur start de boekpresentatie in aanwezigheid van Irene van Nispen Kress, Marieke van der Waal, Hedy d’ Ancona en de geportretteerden. U bent als van harte uitgenodigd.

Foto:  Irene van Nispen Kress

 

Share This Story, Choose Your Platform!