Loading Events
  • This event has passed.
PROGRAMMA
  • 19u: deuren
  • 19u – 20u: vrij bezoek aan de expo
  • 20u – 21u30: Artist Talk Aglaia Konrad

Deze talk gaat door in het Engels.

AGLAIA KONRAD – UMBAU

Sinds de jaren 90 fotografeert Konrad stedelijke processen in uiteenlopende metropolen. Als een archeoloog onderzoekt ze de betekenislagen van de stad – van de materiaalkeuzes tot achterliggende ideologieën. Centraal in de installatie in het FOMU staat Konrads nieuwe reeks over de Gentse Boekentoren. De titel Umbau (Duits voor ‘verbouwing, ‘verandering’) verwijst niet alleen naar de recente renovatie van dit iconische gebouw, maar evengoed naar Konrads maakproces: van constructie naar deconstructie en vice versa. Umbau laat je met nieuwe ogen naar architectuur(geschiedenis) kijken. ​

Aglaia Konrad woont en werkt in Brussel. Ze studeerde en was later mentor aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht en doceert aan LUCA School of Arts in Brussel. Haar werk is internationaal tentoongesteld, onder meer in Museum M in Leuven, het Stedelijk Museum Amsterdam, Le Bal in Parijs en op documenta X in Kassel.

De centrale tentoonstellingsstructuur in het FOMU Half-timbered, 2022 is door kunstenaar Richard Venlet voor deze gelegenheid ontworpen.

Share This Story, Choose Your Platform!