Loading Events

In de maand mei organiseert het FOMU twee Artist Talks:

Op 19 mei is de Amerikaanse fotograaf Diana Markosian te gast voor een gesprek over haar project Santa Barbara, momenteel te zien in het FOMU.
Op 29 mei komt de Nederlandse fotograaf Bertien van Manen praten over haar oeuvre dat momenteel te zien is in de retrospectieve Wish I Were Here
Het FOMU schenkt alle opbrengsten van deze Talks aan Artists at Risk. Artists at Risk (AR) is een non-profit organisatie op het snijvlak van mensenrechten en kunst. Sinds 2013 werkt AR samen met non-profitorganisaties en overheidsinstanties om kunstenaars te helpen die politiek gevaar lopen en op de vlucht zijn voor onderdrukking en oorlog. Meer info op www.artistsatrisk.org

Een bezoek aan de expo is inbegrepen in je ticket. Om teleurstelling aan de kassa te vermijden raden we je aan je tickets vooraf te bestellen.

Artist Talk: Diana Markosian in gesprek met Fiona Rogers

19.05.2022

Markosian is een Amerikaanse fotograaf van Armeense afkomst, wiens foto en video werk het midden houdt tussen documentair en conceptueel. Ze reist de hele wereld af voor haar projecten, die gepubliceerd worden in kranten en tijdschriften zoals The New Yorker, Vanity Fair en Vogue. Het project Santa Barbara – in het FOMU in Europese première – vertelt op een verrassende en ontroerende wijze het migratieverhaal van Markosians gezin.

De Artist Talk wordt gemodereerd door Fiona Rogers, Curator van Women in Photography bij Victoria and Albert Museum en oprichter van Firecracker – een platform dat vrouwelijke fotografen ondersteunt.

De expo Diana Markosian – Santa Barbara is uitzonderlijk geopend tot 20u. De FOMU shop is open en Markosian signeert haar boeken.

Tickets via deze link

 

Share This Story, Choose Your Platform!